ΕΛΛΑΔΑ

German Design Awards 2021: Διεθνής διάκριση της Optima bank στα κορυφαία βραβεία σχεδιασμού

German Design Awards 2021: Διεθνής διάκριση της Optima bank στα κορυφαία βραβεία σχεδιασμού

Με το βραβείο Special Mention, στην κατηγορία Excellent Communications Design, Corporate Identity διακρίθηκε η Optima bank, για τον σχεδιασμό της εταιρικής της ταυτότητας. 

Τα German Design Awards, o πλέον καταξιωμένος θεσμός διεθνώς στο χώρο του design -γνωστός για το κύρος και τα αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης των διαγωνιζομένων- διοργανώνεται κάθε χρόνο από το German Design Council, τον κορυφαίο οργανισμό της Γερμανίας στον τομέα του σχεδιασμού.

Σύμφωνα με την Επιτροπή του διαγωνισμού, ο σχεδιασμός της εταιρικής ταυτότητας της Optima bank καταφέρνει να αναδείξει τα χαρακτηριστικά μιας νέας, σύγχρονης Ελληνικής τράπεζας και να αποτυπώσει το κεντρικό μήνυμα και τη φιλοσοφία ενός Οργανισμού που συνδυάζει τη βέλτιστη τραπεζική εμπειρία, με την αισιοδοξία για το μέλλον της Ελληνικής οικονομίας. Μέσα από τον δυναμικό και σύγχρονο, αλλά ταυτόχρονα minimal σχεδιασμό του brand η τράπεζα επικοινωνεί ολιστικά το θετικό πρόσημο της εταιρικής της ταυτότητας.

Σημειώνεται πως τα German Design Awards αποτελούν -παγκοσμίως- σημείο αναφοράς στο χώρο του design, παρουσιάζοντας μοναδικές και πρωτοποριακές τάσεις σχεδίασης.

Την εταιρική ταυτότητα της Optima bank σχεδίασε η Red Design Consultants.

Η χρωματική παλέτα σε μωβ και έντονο πορτοκαλί είναι δυναμική, σίγουρη, αισιόδοξη και φωτεινή. Η τυπογραφία δυναμική, απλή και σημερινή, ενδυναμώνει το κεντρικό μήνυμα και τη φιλοσοφία της Optima bank. Η έκφραση της ταυτότητας στο νέο κατάστημα συνεργάζεται ελεύθερα, δημιουργικά και αρμονικά με τα φυσικά υλικά αλλά και την αρχιτεκτονική διαμόρφωση του χώρου που είναι σύγχρονη και λιτή.

Σχετικά με την Optima bank

H Optima bank είναι το μοναδικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην Ελλάδα το οποίο εκτός από την πλήρη τραπεζική άδειά που κατέχει, είναι ταυτόχρονα και ένα από τα κορυφαία μέλη του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η νέα τράπεζα δημιουργήθηκε στις 31 Ιουλίου 2019, μετά από τη μεταβίβαση των μετοχών της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος και την ένταξή της στον Όμιλο “Βαρδινογιάννη”, έναν ισχυρό Όμιλο με ηγετική θέση στην ελληνική οικονομία και πρωταγωνιστικό ρόλο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ακολουθώντας μια διαφορετική τραπεζική φιλοσοφία, η Optima bank μετασχηματίζεται σε μια σύγχρονη εμπορική τράπεζα. Οι πελάτες της Optima bank, μέσα από το μοντέλο προσωποποιημένης εξυπηρέτησης, μπορούν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών τους σε όλους τους τομείς της τραπεζικής και επενδυτικής δραστηριότητας.

www.optimabank.gr

Για επικοινωνία με την Optima bank: Άκης Κελέσης, αία relate, τηλ. 210 7418935, kelesis@aea.gr

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ