ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: «Δεν μπορούσα να αναπνεύσω» - Συγκλονίζει μαρτυρία ασθενούς

Κορωνοϊός: «Δεν μπορούσα να αναπνεύσω» - Συγκλονίζει μαρτυρία ασθενούς
ΙΝΤΙΜΕ

«Βουρκώνω όταν θυμάμαι πως με πήρε το ασθενοφόρο γιατί δεν μπορούσα να αναπνεύσω»: ανέφερε μεταξύ άλλων γυναίκα που μολύνθηκε από κορωνοϊό και έφτασε λίγο πριν τη διασωλήνωση.

Σε μια συγκλονιστική μαρτυρία, η κα Κούτρα περιέγραψε τις ημέρες της ασθένειάς της από τον κορωνοϊό που συμπληρώνει σχεδόν ένα μήνα από την στιγμή που νόσησε (στις 26 Οκτωβρίου). Όπως σημειώνει, νόσησε κατευθείαν και ήταν βαρύ για την ίδια και γι'αυτό χρειάστηκε να νοσηλευτεί για 14 ημέρες καθώς και οξυγόνο γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει. «Ήμουν ένα βήμα πριν την διασωλήνωση...Είχα πολλούς πόνους στο στήθος και δεν μπορούσα να ανασάνω χωρίς οξυγόνο», είπε στην πρωινή εκπομπή του Σκαι.

Εξηγώντας τον τρόπο που κόλλησε τον ιό ανέφερε πως δεν κατάλαβε από πού ξεκίνησε. «Υποθέτω από τον χώρο εργασίας παρόλο που έπαιρνα όλα τα μέτρα προφύλαξης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως η ίδια επεσήμανε η μητέρα της - που εργάζεται ως νοσηλεύτρια- ήταν αυτή που παρακάλεσε τους γιατρούς να καθυστερήσουν την διασωλήνωση. «Ήμουν σίγουρη ότι μπορεί να μην ξυπνούσα».

Ερωτηθείσα αν έχει ακόμα τα συμπτώματα είπε πως ακόμα δεν έχει φύγει η πνευμονία, η κόπωση, ο πονοκέφαλος και ότι κάνει ακόμα αγωγή.

«Όταν φλερτάρεις με τον θάνατο αναθεωρείς κάποια πράγματα μετά» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σε ερώτηση για τους αρνητές του κορωνοιού επεσήμανε πως «με εξοργίζουν, τέτοιοι άνθρωποι με πήραν στο λαιμό τους γιατί δεν τηρούσαν τα μέτρα».

Νέο «μαύρο» ρεκόρ με 562 διασωληνωμένους

Υψηλά παραμένουν τα νούμερα των κρουσμάτων, των νεκρών αλλά και των διασωληνωμένων από κορωνοϊό στη χώρα μας, γεγονός που δείχνει ότι το σύστημα Υγείας παραμένει υπό πίεση, ενώ το σενάριο για άρση του lockdown τέλος του μήνα απομακρύνεται ακόμα περισσότερο.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη πως καταγράφηκαν 2.135 νέα κρούσματα του ιού, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 95137, εκ των οποίων το 53.3% άνδρες.

Τα 4840 (5.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 24679 (25.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 562 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 161 (28.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 490 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 101 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1815 θανάτους συνολικά στη χώρα. 721 (39.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ