ΕΛΛΑΔΑ

Η Φώφη Γεννηματά στο κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα

Η Φώφη Γεννηματά στο κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα

Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα επισκέφτηκε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία μοίρασε τσάντες με βιβλία και άλλα είδη στα παιδιά που διαμένουν εκεί.

Στον Ελαιώνα φιλοξενούνται περίπου 690 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ δρομολογείται και η επέκταση του κέντρου φιλοξενίας, προκειμένου να φιλοξενήσει άλλα 700 άτομα.

IMG 8228
IMG 8229

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης η Φώφη Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η γυναίκα μάνα και πρόσφυγας κρατάει στην αγκαλιά της η ό,τι πολυτιμότερο έχει. Τα παιδιά της, την ίδια της τη ζωή. Δοκιμάζεται, βασανίζεται και κρατάει ψηλά την ελπίδα. Και εμείς είμαστε σήμερα εδώ, οι γυναίκες του ΠΑΣΟΚ, οι Ελληνίδες μητέρες για να σταθούμε στο πλευρό τους, ουσιαστικά και συμβολικά.

Εμείς οι Έλληνες αποδείξαμε ότι και μέσα από τις δοκιμασίες, μπορούμε να κρατάμε ψηλά τις αξίες μας και τις αρχές μας. Δεν κάνουμε εκπτώσεις στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη σε πείσμα των ακραίων φωνών.

Εδώ στον Ελαιώνα γίνεται μια σοβαρή και οργανωμένη δουλειά από τον Δήμο και δεκάδες εθελοντές, ευαισθητοποιημένους ανθρώπους που προσπαθούν να καλύψουν και τα κενά που αφήνει και δημιουργεί η κυβέρνηση. Είμαστε σήμερα εδώ για να σταθούμε στο πλάι της γυναίκας, να σταθούμε στο πλάι των παιδιών. Είναι μια μέρα γιορτής για τη γυναίκα, αλλά εδώ δοκιμάζεται ο άνθρωπος.

Ελπίζω να δοθεί το συντομότερο ένα τέλος στη δοκιμασία αυτών των ανθρώπων και εμείς θα είμαστε στο πλευρό τους όσο αυτό διαρκεί.

IMG 8230

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, μέχρι χθες οι πρόσφυγες και μετανάστες σε όλη τη χώρα ανέρχονταν στους 36.419, σύμφωνα με στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου για τη Διαχείριση της Προσφυγικής Κρίσης. Στα νησιά βρίσκονται 7.418 άτομα, εκ των οποίων οι 2.293 είναι νέες αφίξεις. Συγκεκριμένα πρόσφυγες βρίσκονται στη Λέσβο, τη Σάμο, τη Χίο, τη Μεγίστη, την Κω, τη Λέρο και την Κάλυμνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ