ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία: Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας προς αποφυγή συγκεντρώσεων

Απεργία: Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας προς αποφυγή συγκεντρώσεων
CNN Greece/Σπύρος Μελισσάρης

Ισχυρές είναι οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας προς αποφυγή συγκεντρώσεων λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ.

Σωματεία είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ η ΠΟΕΔΗΝ στις 12:00 στο υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, μέλη του ΠΑΜΕ, με πανό και συνθήματα, πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 10:00 συμβολική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εργασίας για τα νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση.

ypoyrgeio-ergasias-pame.jpg
CNN Greece/Κώστας Πλιάκος

Καθώς οι συγκεντρώσεις απαγορεύονται λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί έναντι του κορωνοϊού, η Ελληνική Αστυνομία έχει μετατρέψει το κέντρο της Αθήνας σε... φρούριο.

Επιπλέον, «χειρόφρενο» έχουν τραβήξει σήμερα μετρό, ηλεκτρικός και τραμ.

CNN Greece/Σπύρος Μελισσάρης

Σημειώνεται ότι κανονικά κινούνται λεωφορεία και τρόλεϊ, στα οποία μάλιστα πραγματοποιούνται εντατικοί έλεγχοι από αστυνομικούς.

Επίσης, δεν λείπουν και τα πρόστιμα.

elegxoi-kentro-prostima.jpg
CNN Greece/Σπύρος Μελισσάρης

Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι η ενίσχυση των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού και η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

«Από τη πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας του Covid- 19 σταθήκαμε, με υπευθυνότητα, απέναντι στις πρωτόγνωρες συνθήκες και με διεκδικήσεις και προτάσεις καταφέραμε, κάτω από δύσκολες συνθήκες και παρά τις αντιξοότητες, να κρατήσουμε σε κίνηση τις Σταθερές Συγκοινωνίες και να παρέχουμε ασφαλές συγκοινωνιακό έργο. Ωστόσο, δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε αυτή η πανδημία να γίνει «εργαλείο» για να περάσουν αντεργατικά νομοσχέδια και να ισοπεδωθούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών», τονίζουν οι εργαζόμενοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ