Αρκουμανέας: Αρχίζει να παρατηρείται μείωση κρουσμάτων
Ανανεώθηκε:
Αρχίζει να παρατηρείται μια μείωση κρουσμάτων στο σύνολο της χώρας τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.
Πιστεύουμε -πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ- ότι από την επόμενη εβδομάδα η μείωση θα είναι αρκετά μεγάλη.
«Βασικός παράγοντας είναι να δούμε ότι πέφτουν οι διασωληνωμένοι» ξεκαθάρισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.
«Προφανώς το δεύτερο κύμα ήταν πιο σφοδρό, γιατί τώρα μπαίνουμε στο χειμώνα ενώ πέρυσι ήμασταν στην άνοιξη και πηγαίναμε σιγά προς το καλοκαίρι», σημείωσε ο κ. Αρκουμανέας.
«Η Αττική πηγαίνει καλά. Στη Θεσσαλονίκη βλέπουμε μια σταδιακή μείωση από την σταθεροποίηση που είχαμε» δήλωσε.
Τα τελευταία στοιχεία
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τετάρτη 2.152 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων έξι εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 97.288, εκ των οποίων το 53,2% άνδρες.
Τα 4.849 (5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 25.291 (26%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
SPONSORED
Συνεχίζεται η επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας: Σε ποιους νέους κλάδους διευρύνεται
06:00
ΑΣΕΠ: Τα οριστικά αποτελέσματα για την προκήρυξη 2Κ/2024
05:00
Πότε θα πληρωθούν τα 150 ευρώ για κάθε παιδί – Τι πρέπει να γνωρίζετε
04:00
Τι είναι το «PARE» - Πώς λειτουργεί το νέο ψηφιακό εργαλείο της ΑΑΔΕ
03:00