ΕΛΛΑΔΑ

Δήμητρα Γαλάνη: Η καταγγελία ότι έστειλε αστυνομία σε συσσίτιο και η απάντησή της

Δήμητρα Γαλάνη: Η καταγγελία ότι έστειλε αστυνομία σε συσσίτιο και η απάντησή της
ΙΝΤΙΜΕ/ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σάλο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες καταγγελία που θέλει τη Δήμητρα Γαλάνη να έστειλε αστυνομία σε συσσίτιο στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, στην καταγγελία προχώρησε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, εμπνευστής της ομάδας «Ο άλλο άνθρωπος», η οποία μαγειρεύει σε δημόσιους χώρους και προσφέρει φαγητό σε όσους το έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η γνωστή τραγουδίστρια κάλεσε τις Αρχές όταν είδε κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο όπου μοίραζαν φαγητό την Πέμπτη στο Βοτανικό.

Ο κ. Πολυχρονόπουλος, ειδικότερα, αναφέρει πως όλα ξεκίνησαν όταν η Δήμητρα Γαλάνη βγήκε με το αυτοκίνητό της από το σπίτι της, στην περιοχή του Βοτανικού, όπου είχε μαζευτεί πολύς κόσμος περιμένοντας να πάρει μια μερίδα φαγητού.

«Και εκεί που μοιράζαμε τσουπ περνάει ηλικιωμένη τραγουδίστρια αριστερού και καλά ρεπερτορίου με την τζιπάρα της και μόλις βλέπει τα κοριτσάκια που φοράγανε μάσκες και αντισηπτικά στο χέρι βάζοντας στους ανθρώπους που περίμεναν και λέγοντάς τους να τηρούν τις αποστάσεις, με ύφος 10 καρδιναλίων τούς ρωτά αν έχουμε άδεια για αυτό που κάνουμε, να έρχονται οι άνθρωποι και να παίρνουν ένα πιάτο ζεστό φαγητό δηλαδή, και φεύγει νευριασμένη χωρίς να προλάβουμε να απαντήσουμε. Και μετά από 4 λεπτά ακριβώς έρχονται δύο μοτοσυκλέτες της Δημοτικής Αστυνομίας και για να μάς ζητήσουν να σταματήσουμε».

Ο ίδιος, μάλιστα, υποστηρίζει ότι, σύμφωνα με όσα του είπαν αστυνομικοί, «έγινε καταγγελία από κάτοικο της περιοχής».

Η απάντηση της Δήμητρας Γαλάνη

Από την πλευρά της, η Δήμητρα Γαλάνη, με ανάρτηση σε Facebook και Twitter αναφέρει ότι πραγματικά συνομίλησε με άτομα της ομάδας που μοίραζε τις μερίδες φαγητού και τούς πρότεινε να μεταφέρουν τους ανθρώπους που σε πιο μεγάλο δρόμο ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία αλλά και να υπάρχει η δυνατότητα να τηρούνται οι αποστάσεις.

Διαψεύδει, όμως, ότι ήταν αυτή που έκανε την καταγγελία.

«Σήμερα το μεσημέρι, βγαίνοντας με το αυτοκίνητο για να πάω στον γιατρό μου, συνάντησα περισσότερα από 80 άτομα συγκεντρωμένα στην γωνία έξω από το σπίτι μου. Άλλοι ήταν σε σειρά και άλλοι ήταν μαζεμένοι σε μικρές παρέες. Ρώτησα μία κοπέλα για το τί συμβαίνει και με ενημέρωσε ότι η ίδια ήταν εθελόντρια και ότι στην απέναντι γωνία γινόταν διανομή συσσιτίου. Έκανα την βόλτα του τετραγώνου και διαπίστωσα ότι η ουρά αυτή είχε μεγαλώσει πολύ και γι’αυτό επέστρεψα στο αρχικό σημείο όπου βρήκα μία άλλη εθελόντρια και την ενημέρωσα για αυτό που μόλις είχα δει, ότι δηλαδή επειδή είναι στενός ο δρόμος είχε μαζευτεί πολύς κόσμος και είχε δημιουργηθεί συνωστισμός. Της πρότεινα λοιπόν να τοποθετήσει την ουρά κατά μήκος της Μεγάλου Αλεξάνδρου που είναι μεγαλύτερος και φαρδύτερος δρόμος για να δημιουργηθεί μία μεγαλύτερη και σωστή ουρά. Μου απάντησε ότι γνώριζε πως αυτό ήταν πρόβλημα και ότι προσπαθούσε να βρει λύση. Της είπα ότι όντως πρέπει να διευθετηθεί το θέμα και έφυγα για το ραντεβού μου. Από εκεί και πέρα εγώ δεν έχω καμία σχέση με οτιδήποτε έχει συμβεί» γράφει στη δημοσίευσή της.

Η διευκρίνιση Πολυχρονόπουλου

Ο κ. Πολυχρονόπουλος έκανε σήμερα μια διευκρινιστική ανάρτηση σχετικά με όσα ειπώθηκαν τις τελευταίες ώρες, κάνοντας λόγο για «ανθρωποφαγία».

Ειδικότερα, γράφει:

«Πολύ στεναχωρημένος με το όλο συμβάν. Τέλος στην ανθρωποφαγία αντί να προβάλουμε την ανάγκη των ανθρώπων προβάλουμε άλλα.
1) Δεν είπα ποτέ ότι την καταγγελία την έκανε η ίδια, αλλά ότι 4 λεπτά μετά ήρθε η Δημοτική Αστυνομία
2) Ηλικιωμένος είμαι και εγώ και δεν είναι χαρακτηρισμός είναι πραγματικότητα
3) ναι είναι άσχημη εικόνα να σταματάει 2 φορές ένα αμάξι και να κάνει παρατηρήσεις και να μιλάς άσχημα, όταν βλέπεις ηλικιωμένους σαν και εμένα, γυναίκες και παιδιά να περιμένουν ένα πιάτο φαγητό
4) Όπως είπα υπήρχαν οι εθελόντριες με μάσκες γάντια αλλά και αντισηπτικό στα χέρια που βάζουν στους ανθρώπους που περιμένουν αλλά και να έχουν αποστάσεις μεταξύ τους
5) Ναι ήμουν εκεί και έβαζα μερίδες φαγητού σε σακούλες για τους ανθρώπους
6) Ασχήμια είναι και τα λόγια που γράφονται, άλλο να καταδικάσεις ένα γεγονός και άλλο η ανθρωποφαγία
7) και τελευταίο ο Άλλος Άνθρωπος ενώνει ανθρώπους και όλους όσους έχουν διαφορετική επιλογή από εμάς, αυτό δεν σημαίνει ότι οποίος έχει διαφορετική επιλογή από τον άλλο άνθρωπο πρέπει να τον κατακρεουργήσουμε
Για αυτό το όλο θέμα παρακαλώ να τελειώσει εδώ, χωρίς να υπάρχει κακιά για τίποτα και όποτε θέλει, αν θέλει και αν μπορεί, η γειτόνισσα θα έχουμε ανοιχτή την πόρτα μας και εγώ προσωπικά θα την περιμένω όποτε θέλει χωρίς τυμπανοκρουσίες και κακίες
Τέλος λοιπόν. Σεβασμός σε όλους!!
Ευχαριστώ πολύ καλημέρα μας»!.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ