Κορωνοϊός: Ανακοινώσεις Σταμπουλίδη για την αγορά στη σημερινή ενημέρωση
Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης θα συμμετάσχει στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο οποίος το πιθανότερο είναι ότι θα αναφερθεί στην αγορά.
Στην ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας θα συμμετέχουν επίσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, ενώ θα απουσιάζει ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.
Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.
Έκκληση Πέτσα για τήρηση μέτρων
Την ανάγκη να υποχωρήσει γρήγορα το επιδημιολογικό φορτίο, καθώς δεν μπορούμε να είμαστε συνεχώς σε lockdown ή σε απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό για κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους επισήμανε σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Παράλληλα, τόνισε πως «δεν μπορούμε να δούμε σε αυτή τη στιγμή διαφορετικές ταχύτητες στην άρση του lockdown μεταξύ περιφερειών και δεν έχουμε κάποιου τέτοιου είδους εισήγηση από τους ειδικούς».
Προσέθεσε πάντως ότι «εάν δούμε και την επόμενη εβδομάδα ότι υπάρχουν εστίες διαφορετικές σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές, αυτό θα μας το εισηγηθούν οι επιδημιολόγοι. Αλλά δεν είμαστε εκεί. Ούτε έχει εξεταστεί κάτι τέτοιο».
Τραγωδία στο Ηράκλειο: Νεκρή γυναίκα που τραυματίστηκε από όπλο στο σκοπευτήριο Μαλεβιζίου
11:25
Επιχείρηση «Στενά του Ορμούζ»: Τι σημαίνει μια πιθανή συμμετοχή της Ελλάδας
11:17
Το Ιράν καταδίκασε τα αμερικανικά πλήγματα στις νότιες ακτές του
11:11
Ελβετία: Χιόνι και πάγος θα έχουν λιώσει πλήρως έως τη Δευτέρα - Η πιο πρόωρη καταγραφή από το 2000
11:00