ΕΛΛΑΔΑ

Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Δεν γκρεμίζονται τοίχοι για να φτιαχτούν κλίνες Covid

Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Δεν γκρεμίζονται τοίχοι για να φτιαχτούν κλίνες Covid
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Διαψεύδει η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης δημοσιεύματα περί γκρεμίσματος τοίχου, επισημαίνοντας ότι «ουδέποτε έλαβε χώρα περιστατικό γκρεμίσματος τοίχου στο Νοσοκομείο μας».

Εξηγεί ότι «πριν ένα μήνα και προκειμένου να αναπτυχθούν 5 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID, τοποθετήθηκε γυψοσανίδα προκειμένου να διαχωρίσουμε έναν ενιαίο χώρο για λόγους ασφαλείας».

Σημειώνει πως «οι συγκεκριμένες κλίνες ΜΕΘ-COVID αναπτύχθηκαν και είναι πλήρως λειτουργικές» και προσθέτει:

«Στο πλαίσιο ετοιμότητας και περαιτέρω σχεδιασμού για την ανάπτυξη επιπλέον 6 κλινών ΜΕΘ-COVID, δημιουργήθηκε ένα άνοιγμα επί της ήδη υπάρχουσας γυψοσανίδας, προκειμένου να επανενωθεί ο χώρος».

Στην ανακοίνωση της η διοίκηση καταλήγει πως «όλες οι ενέργειες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, γίνονται με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των νοσηλευόμενων ασθενών».

Το νοσοκομείο απαντά σε είδηση που κυκλοφόρησε από το inkomotini.news, το οποίο ανέφερε πως λόγω της κατάστασης διοίκηση και γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος οδηγήθηκαν στην απόφαση να γκρεμίσουν τοίχους προκειμένου να δημιουργήσουν μια ακόμη πτέρυγα ΜΕΘ, οκτώ κλινών.

inkomotini.news

Το Σωματείο Υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Έβρου επισημαίνει:

«Η Μ.Ε.Θ λειτουργούσε υπό κανονικές συνθήκες με 9 κλίνες. Λόγω COVID-19 επεκταθήκαμε στην παρακείμενη Μ.Α.Φ που είχε άλλες 6 κλίνες που δεν χρησιμοποιούνταν. Ούτε αυτές στάθηκαν αρκετές. Την τελευταία βδομάδα ήδη έχουν καταληφθεί και οι επιπλέον 6 κλίνες που αναπτύχθηκαν στον χώρο της Ανάνηψης και μόλις σήμερα δόθηκε εντολή για ανάπτυξη επιπλέον άλλων 6 κλινών στον χώρο των χειρουργείων!

Οι 9 κλίνες Μ.Ε.Θ τριπλασιάζονται και φθάνουμε συνολικά στις 27 αναπτυγμένες υπό ασφυκτική μονομερή πίεση προς τους εργαζόμενους έχοντας προσθέσει από τον Ιούνιο 8 μόνο νοσηλευτές Τ.Ε και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα 10 νοσηλευτές Δ.Ε… Ήδη σε μια μόνο παθολογική κλινική καταγράφηκαν 7 θετικά περιστατικά που ταυτοποιήθηκαν ως θετικά ενώ νοσηλευόταν με άλλα ταυτόχρονα αρνητικά περιστατικά στον ίδιο θάλαμο. Αν αυτό δεν αποτελεί αιτία διασποράς…τότε τι νοείται διασπορά; Περίπου 30 συνάδελφοι νόσησαν από covid και άλλοι τόσοι βρέθηκαν σε καραντίνα μετά από ιχνηλάτηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ