ΕΛΛΑΔΑ

Συγγνώμη Χρυσοχοΐδη για τη σύλληψη γυναικών στο Σύνταγμα την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας

Συγγνώμη Χρυσοχοΐδη για τη σύλληψη γυναικών στο Σύνταγμα την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας
CNN Greece/Λευτέρης Παρτσάλης

Συγγνώμη ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τη σύλληψη των εννέα γυναικών που συμμετείχαν στην φεμινιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών.

«Έχουν δίκιο οι συγκεκριμένες κυρίες. Θεωρώ ότι ήταν μια υπερβολή που δεν έπρεπε να γίνει, και οφείλω να ζητήσω και συγγνώμη για αυτό. Δεν έπρεπε να γίνει αυτή η υπερβολή» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης στον Realfm 97,8.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το θέμα των συλλήψεων στη Βουλή, αφήνοντας υπαινιγμούς ότι η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία περιστέλλει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι.

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, καθώς -όπως είπε δεν είναι δυνατόν να μην μην έχουν δικαίωμα οι εργαζόμενοι ή οι γυναίκες κι άλλοι, με όλα τα μέτρα προστασίας να ασκούν το συνταγματικό τους δικαίωμα. «Τι άποψη είναι αυτή; Δηλαδή θα δεχτεί η Βουλή των Ελλήνων ότι για έναν ολόκληρο χρόνο -σήμερα λόγου χάρη έχουμε απεργία σε διάφορους κλάδους- απαγορεύεται το συνέρχεσθαι;», διερωτήθηκε, ενώ ο Χρήστος Σπίρτζης εξέφρασε την ελπίδα να μην αποτελέσει το γεγονός αυτό προάγγελο αντισυνταγματικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς της κυβέρνησης και της αστυνομίας στη σημερινή απεργία.

Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση ποια διάταξη ισχύει αναφορικά με τις συγκεντρώσεις, καθώς το μέτρο που ελήφθη για την επέτειο του Πολυτεχνείου φάνηκε να είχε προσωρινό χαρακτήρα, ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΚΙΝΑΛ.

Έντονα επικριτικοί απέναντι στην κυβέρνηση ήταν ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ και ο Κρίτων Αρσένης από το ΜέΡΑ 25.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ