ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Πάικος

Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Πάικος
FACEBOOK

«Έφυγε» από τη ζωή την Παρασκευή ο δημοσιογράφος και σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας «Αυγή», Βασίλης Πάικος.

Ο Βασίλης Πάικος διετέλεσε επί 25 χρόνια επικεφαλής της κυριακάτικης «Αυγής» μέχρι και το 2010. Έκτοτε παρέμεινε σταθερός συνεργάτης, αρθρογράφος και σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας.

Το τελευταίο άρθρο του στην «Αυγή» το είχε γράψει στις 26 Ιουλίου.

Μάλιστα υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84».

Η κηδεία του Βασίλη Πάικου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Μητσοτάκης: Εκτιμούσα το ήθος του

«Γνώριζα προσωπικά τον Βασίλη Πάικο. Αν και πολιτικά διαφωνούσαμε, εκτιμούσα πάντα το ήθος, τη μετριοπάθεια, και κυρίως την ευγένεια με την οποία άσκησε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας. Στην οικογένεια και τους οικείους του θέλω να εκφράσω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια», έγραψε στο λογαριασμό του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τσίπρας: Αποχαιρετούμε έναν ακέραιο και ευγενή άνθρωπο

Τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Βασίλη Πάικου εκφράζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο twitter.

«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Βασίλη Πάικο. Τον εξαίρετο δημοσιογράφο με τη δυσεύρετη ευρυμάθεια. Τον σύντροφο και αγωνιστή της Αριστεράς από τα χρόνια του αντιδικτατορικού αγώνα. Τον δάσκαλο εκατοντάδων παιδιών που δίπλα του έγιναν δημοσιογράφοι. Τον ακέραιο και ευγενή άνθρωπο.

Στο μισό αιώνα προσφοράς του στη δημοσιογραφία και την Αριστερά πορεύτηκε πάντοτε με βάση τις αξίες του και το σπάνιο ήθος του. Γι' αυτό και είχε κερδίσει το σεβασμό όλων. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους».

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Βασίλη Πάικου, ενός ξεχωριστού δημοσιογράφου και σκεπτόμενου πολίτη.

Ο Βασίλης Πάικος εμπνεόμενος πάντα από δημοκρατικές αρχές και με σπάνια ευρύτητα γνώσεων κράτησε ψηλά την τιμή της δημοσιογραφίας σε μια εποχή που δοκιμαζόταν και δοκιμάζεται έντονα» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

«Πέρα όμως από δημοσιογράφος, ήταν και ένας μεγάλος δάσκαλος για εκατοντάδες νέους και αποτελούσε ο ίδιος με το παράδειγμά του πηγή έμπνευσης για όλους όσους είχαν την τύχει να μαθητεύσουν δίπλα του.

Σε όλη του τη διαδρομή κινήθηκε απαρέγκλιτα στη βάση των αξιών της Αριστεράς και του δημοκρατικού διαλόγου, ενώ στάθηκε με θάρρος πάντοτε, ακόμα και σε στιγμές που δεν ήταν κάτι εύκολο ή αυτονόητο, απέναντι σε φαινόμενα ρατσισμού, εθνικισμού και μισαλλοδοξίας.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και εκτίμηση, με την ελπίδα πως οι νέοι δημοσιογράφοι που δεν τον γνώρισαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Η συγκινητική ανάρτηση του Νίκου Φίλη στο Facebook

Με συγκινητικά λόγια μίλησε ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, για τον Βασίλη Πάικο.

«Ο Βασίλης Πάικος πέθανε σήμερα το απόγευμα. Έχασε την πολύμηνη μάχη που έδωσε με το θάνατο. Αποχαιρετούμε ένα φίλο, ένα σύντροφο κι ένα δάσκαλο. Ο Βασίλης υπήρξε ακέραιος άνθρωπος, με ευγένεια χαρακτήρα, μόρφωση, προσήλωση στις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, σεβασμό στον αναγνώστη - πολίτη.

Από τα νεανικά του χρόνια, ζυμώθηκε στους δημοκρατικούς αγώνες, αγωνιστής κατά της δικτατορίας, μάχιμος δημοσιογράφος, δάσκαλος πολλών δημοσιογράφων, αν και βέβαια για την εξέλιξη ορισμένων δεν είχε καμία ευθύνη» σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

Στα περίπου 50 χρόνια δημοσιογραφικής σταδιοδρομίας, ο Βασίλης παρέμενε ουσιαστικά σύγχρονος, πιάνοντας το σφυγμό της εποχής χωρίς να κάνει εκπτώσεις από τις αξίες του. Σταθερός στο χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς, με ευρύτητα πνεύματος, συνέβαλλε στη διαμόρφωση του δημόσιου χώρου της αριστερής διακυβέρνησης στη χώρα μας και τον υπερασπίστηκε απέναντι στις κραυγές του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

Η απώλειά του σήμερα καθίσταται ακόμα πιο οδυνηρή μέσα στο ζόφο της εποχής, της κατευθυνόμενης παραπληροφόρησης και των fake news. Αποχαιρετούμε ένα ενεργό πολίτη - δημοσιογράφο, έναν ακριβό σύντροφο που μέχρι την τελευταία στιγμή της ενεργού παρουσίας του έδινε το «παρών» από τις στήλες της Κυριακάτικης Αυγής και τη συχνότητα του Αθήνα 984.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στο νεκροταφείο Ζωγράφου, σε περιορισμένο κύκλο συγγενών λόγω του κορονοϊού. Σε καλύτερες στιγμές θα μπορέσουμε να τον τιμήσουμε όλοι όσοι συμμεριστήκαμε κοινές αγωνίες, αξίες, χαρές και λύπες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ