ΕΛΛΑΔΑ

Αναβολή πήρε η δίκη στο Εφετείο του 'δράκου' της Πάρου

Αναβολή πήρε η δίκη στο Εφετείο του 'δράκου' της Πάρου
ΑΠΕ- ΜΠΕ / (φωτο αρχείου)

Για τις 9 Μάιου του 2017 αναβλήθηκε το Εφετείο του Πακιστανού Άχμετ Βάκας, του ‘δράκου’ της Πάρου, δράστη του άγριου ξυλοδαρμού της 16χρονης Μυρτούς Παπαδομιχελάκη στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, τον Ιούλιο του 2012, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Σύρου, όπου οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ο δράστης, ήταν προγραμματισμένο να εξετάσει σήμερα Τρίτη την υπόθεση, ωστόσο η εκδίκαση πήρε αναβολή λόγω της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος cyclades24, τραγική φιγούρα η μητέρας της Μυρτούς κα. Μαίρη Κοτρώτσου, η οποία κοιτούσε δακρυσμένα και επίμονα τον δράκο της Πάρου.

Ο Άχμετ Βάκας είχε καταδικαστεί τον Ιανουάριο του 2014, σε ισόβια συν 25 χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 16χρονης Μυρτούς Παπαδομιχελάκη στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012.

Πιο αναλυτικά, του είχε επιβληθεί ισόβια για τη ληστεία, κάθειρξη 18 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, κάθειρξη 18 ετών για το βιασμό και τρεις μήνες φυλάκιση για την παράνομη εργασία. Επίσης, είχε αποφασιστεί με την αποφυλάκιση του να απελαθεί από τη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ