SPONSORED ΕΛΛΑΔΑ

P&G: Στηρίζει τον Ερυθρό Σταυρό και προσφέρουν φροντίδα και υγιεινή στους άστεγους συνανθρώπους μας

P&G: Στηρίζει τον Ερυθρό Σταυρό και προσφέρουν φροντίδα και υγιεινή στους άστεγους συνανθρώπους μας

Τους τελευταίους μήνες, από όταν το ξέσπασμα της πανδημίας άλλαξε τα δεδομένα της καθημερινότητάς μας, η έννοια του σπιτιού απέκτησε άλλες, ακόμη πιο σημαντικές διαστάσεις.

Τα σπίτια μας μετατράπηκαν στα προσωπικά μας «καταφύγια», προσφέροντάς μας την ασφάλεια που τόσο πολύ ανάγκη έχουμε και δίνοντάς μας τη δυνατότητα να φροντίζουμε ακόμη καλύτερα την υγιεινή μας, μία λέξη που αποτελεί πλέον μέρος του καθημερινού μας λεξιλογίου.

Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι αρκεί να ρίξουμε μία περισσότερο προσεκτική ματιά γύρω μας, ακόμη και στις γειτονιές μας, για να διαπιστώσουμε ότι αγαθά που θεωρούμε δεδομένα και βασικές, καθημερινές ανέσεις που δεν πιστεύουμε ότι μπορούν να μας λείψουν, συνιστούν «πολυτέλειες» για πολλούς συνανθρώπους μας.

Χιλιάδες άστεγοι οι οποίοι ζουν στους δρόμους των πόλεών μας, έρχονται τώρα αντιμέτωποι καθημερινά με τις επιπτώσεις της πανδημίας, αδυνατώντας να προστατευτούν και να φροντίσουν τους εαυτούς τους και την υγιεινή τους, αφού για εκείνους η έννοια του σπιτιού, όπως εμείς τη γνωρίζουμε, δεν υφίσταται. Δυστυχώς, η σκληρή πραγματικότητα είναι πως οι συμπολίτες μας οι οποίοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, δοκιμάζονται σήμερα -περισσότερο από ποτέ άλλοτε- από τις συνέπειες της αστεγίας, με τους κινδύνους της πανδημίας να απειλούν την ομολογουμένως δύσκολη καθημερινότητά τους και φυσικά, την υγεία τους.

Αυτός είναι ο λόγους που δράσεις, πρωτοβουλίες και συνεργασίες που έχουν σκοπό να ανακουφίσουν τους άστεγους συνανθρώπους μας την περίοδο που διανύουμε, όπως εκείνη της P&G με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, «κερδίζουν» την προσοχή μας και αξίζουν το ενδιαφέρον και φυσικά, τη στήριξή μας.

Κάνοντας τη ζωή των ευάλωτων συνανθρώπων μας πιο ασφαλή και ανθρώπινη

Σε μία προσπάθεια να στηρίξουν και να προστατεύσουν τους ευάλωτους συμπολίτες μας, η P&G και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ένωσαν τις δυνάμεις τους και ξεκίνησαν ένα πρόγραμμα πολλαπλών δράσεων στήριξης 2.000 άστεγων συνανθρώπων μας, οι οποίοι ζουν στους δρόμους των μεγαλύτερων αστικών κέντρων της χώρας μας, δηλαδή στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε αυτόν τον Νοέμβριο και θα συνεχιστεί για 12 μήνες, γεγονός που αποδεικνύει την αξία και τη σημασία της νέας αυτής πρωτοβουλίας. Πώς όμως οι άνθρωποι της P&G και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προσφέρουν τη βοήθειά τους στους άστεγους συμπολίτες μας;

Ουσιαστικά, μία κινητή μονάδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επανδρωμένη με εθελοντές Σαμαρείτες, νοσηλευτές και κοινωνικούς λειτουργούς, μοιράζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τρόφιμα, ρουχισμό και κουβέρτες σε συνάνθρωπους μας που ζουν σε συνθήκες αστεγίας, ενώ την ίδια ώρα τους προσφέρει ιατρική και υγειονομική βοήθεια.

Το στοιχείο αυτό, δηλαδή η μέριμνα για τη φροντίδα και την υγιεινή των άστεγων συνανθρώπων μας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό ειδικότερα την περίοδο που διανύουμε, λόγω των νέων δεδομένων στη ζωή μας. Αποτελεί βέβαια και βασικό πυλώνα της «φιλοσοφίας» της ίδιας της P&G, η οποία εδώ και 60 χρόνια δεσμεύεται να φροντίζει με τα προϊόντα της την υγεία και την υγιεινή εκείνων που τα εμπιστεύονται καθημερινά, μέσα από γνωστά προϊόντα που βρίσκονται σε κάθε ελληνικό σπίτι, όπως για παράδειγμα τα Pampers, το Ariel, το Fairy και η Always.

Για τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr Αντώνιο Αυγερινό, σκοπός του αυτού του νέου, ετήσιου προγράμματος πολλαπλών δράσεων στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας μας, «είναι η υποστήριξη των ανθρώπων που διαβιούν σε συνθήκες αστεγίας, μέσω της προσφοράς βασικών ειδών υγειονομικής φροντίδας, της παροχής υπηρεσιών υγείας αλλά και της έγκαιρης-έγκυρης ενημέρωσής τους, που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη στην αντιμετώπιση της διάδοσης του κορονοϊού». Αναφερόμενος μάλιστα στον ρόλο της P&G στο πρόγραμμα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι σημαντικό για εμάς σε αυτήν την προσπάθεια να έχουμε αρωγούς, όπως η P&G, ώστε να μπορούμε να επεκτείνουμε και να ενδυναμώνουμε ακόμα περισσότερο το έργο μας». Ο ίδιος υπενθύμισε δε ότι «ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στηρίζει διαχρονικά την πολιτεία στην αντιμετώπιση ανθρωπιστικών και υγειονομικών κρίσεων και στο πλαίσιο των πολυδιάστατων και πολυποίκιλων δράσεών του, εντάσσεται και η στοχευμένη ανθρωποκεντρική ενεργητική προσέγγιση (streetwork) ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως οι άστεγοι».

Εμείς μπορούμε απλώς να ελπίσουμε ότι η νέα αυτή πρωτοβουλία για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων, όπως οι άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες αστεγίας, θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και θα μας ευαισθητοποιήσει ακόμη περισσότερο απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό ζήτημα. Το σίγουρο είναι πως σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, οι ευάλωτοι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη από τη στήριξή μας και κυρίως, από επιπλέον ασφάλεια και υγιεινή, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους της πανδημίας. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, λοιπόν, ας σταθούμε και εμείς στο πλευρό τους, με όποιον τρόπο μπορούμε και ας κάνουμε την καθημερινότητά τους λίγο πιο ασφαλή και ανθρώπινη.