ΕΛΛΑΔΑ

«Θύτης και θύμα είχαν προστριβές»: Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του ξενοδόχου στη Σαντορίνη

«Θύτης και θύμα είχαν προστριβές»: Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του ξενοδόχου στη Σαντορίνη
Φωτογραφία αρχείου ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

«Πρόκειται για ένα άγριο έγκλημα»: αυτό δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του δολοφονημένου ξενοδόχου στη Σαντορίνη, σημειώνοντας παράλληλα πως κίνητρο ήταν ένα χρέος κάτω των 200 ευρώ.

«Στην έρευνα που έκανα εγώ πριν εξιχνιαστεί το έγκλημα, οι συγγενείς και οι φίλοι του θύματος μου είχαν εντοπίσει ότι αυτός είναι ο θύτης γιατί με αυτόν ερχόταν σε προστριβές τις τελευταίες μέρες» είπε ο Ελευθέριος Γαβρίλης, μιλώντας στο Mega.

Σχολιάζοντας τα ενοχοποιητικά στοιχεία που ο δράστης φέρεται να πέταξε στην Καλντέρα, ο συνήγορος της οικογένειας είπε:

«Διάφορα μικροπράγματα θα τον ενοχοποιούσαν αν τα έβρισκε η αστυνομία, τα πέταξε στην Καλντέρα».

Ανέφερε δε, πως τα εγκαύματα στο σώμα του θύματος έχουν τέτοια έκταση που δεν είναι γνωστό εάν φέρει τραύματα από αμβλύ αντικείμενο.

Πώς συνελήφθη ο 20χρονος Αλβανός

Σε μια σειρά από σοβαρά λάθη, τα οποία οδήγησαν στη σύλληψή του, υπέπεσε ο 20χρονος Αλβανός, ο οποίος ομολόγησε ότι δολοφόνησε και έκαψε τον 69χρονο ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου στη Σαντορίνη.

Αρχικά πίστεψε ότι είχε διαπράξει το τέλειο έγκλημα, πιστεύοντας ότι δεν τον είχε δει κανένας όταν πήγε στο ξενοδοχείο του 69χρονου.

Όμως δεν είχε υπολογίσει ότι λόγω lockdown ήταν πολύ λίγοι αυτοί που κυκλοφορούσαν το βράδυ στο νησί και κάμερα ασφαλείας από ένα διπλανό κτήριο τον κατέγραψε.

Τελικά, όταν προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα της Σαντορίνης ομολόγησε ότι ήταν αυτός που σκότωσε και έκαψε τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.

Όπως είπε μάλιστα, όταν τον άφησε νεκρό, έβαλε χαρτιά πάνω στο πτώμα του ξενοδόχου και χρησιμοποίησε αλκοόλ που βρήκε στο μπαρ του ξενοδοχείου για να του βάλει φωτιά.

Το γεγονός ότι στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν ίχνη παραβίασης κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι ο δράστης μετά τη δολοφονία προσπάθησε να πάρει χρήματα που υπήρχαν στο χρηματοκιβώτιο.

Δολοφονία ξενοδόχου στη Σαντορίνη: Συνελήφθη ένας 20χρονος

Άλλωστε ο λόγος, όπως ομολόγησε, που πήγε στο ξενοδοχείο ήταν για να ζητήσει μόλις 200 ευρώ που του χρωστούσε ο 69χρονος.

Στους αστυνομικούς στη Σαντορίνη περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τη σκηνή του εγκλήματος και τον τρόπο που έδρασε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ