ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Βρέθηκε ο δράστης που βασάνισε και σκότωσε σκύλους κρεμώντας τους σε δέντρο

Χανιά: Βρέθηκε ο δράστης που βασάνισε και σκότωσε σκύλους κρεμώντας τους σε δέντρο
ΙΝΤΙΜΕ

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων υπόθεση κακοποίησης και θανάτωσης ζώων συντροφιάς για την οποία κατηγορείται 53χρόνος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας «Περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς», ενώ κατηγορείται και για ζωοκλοπή.

Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων, «από την πολύμηνη και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξιχνιάστηκε υπόθεση κακοποίησης και θανάτωσης ζώων συντροφιάς (σκύλων), τα οποία βρέθηκαν την 11.08.2020 σε περιοχή του Δήμου Χανίων και ταυτοποιήθηκε ημεδαπός- δράστης, ο οποίος είχε προβεί στην παραπάνω πράξη.

Σε βάρος του συγκεκριμένου ημεδαπού βεβαιώθηκαν σχετικές διοικητικές παραβάσεις, οι οποίες ανέρχονται στο συνολικό χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ».

Η προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Υπένθυμίζεται ότι ο δράστης τον περασμένο Αύγουστο είχε βασανίσει δύο σκυλιά, τα οποία τελικά κρέμασε σε ένα δέντρο μέχρι να πεθάνουν. Τα σκυλιά άνηκαν σε κάτοικο της περιοχής, η οποία μέσω Φιλοζωικού Συλλόγου κατάφερε να κάνει γνωστό το θέμα στο πανελλήνιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ