ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΑ: Πότε καταβάλλεται το επίδομα παιδιού

ΟΠΕΚΑ: Πότε καταβάλλεται το επίδομα παιδιού
ΙΝΤΙΜΕ

Η συγκεκριμένη έκτη και τελευταία δόση του έτους 2020 για το επίδομα παιδιού θα καταβληθεί την τελευταία ημέρα του Δεκεμβρίου 2020, ήτοι την 31η Δεκεμβρίου, μαζί με το σύνολο των επιδομάτων που καταβάλλονται πλέον στο τέλος του μήνα.

Στις 11 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 00.01 (μεσάνυχτα Πέμπτης 10-12-2020 προς Παρασκευή 11-12-2020) κλείνει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21-Επίδομα Παιδιού, όπως άλλωστε συμβαίνει πριν από κάθε νέα πληρωμή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις, μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η καταβολή της έκτης διμηναίας δόσης. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020. Η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει, σύμφωνα με την τελευταία φορολογική δήλωση, που σημαίνει ότι θα πληρωθούν μόνο όσοι υπέβαλαν τη φετινή φορολογική δήλωση.

Διευκρινίζεται ότι, για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το site του ΟΠΕΚΑ προκειμένου να διαβάσουν τις συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις που δίδονται από τον Οργανισμό με διευκρινίσεις για το επίδομα παιδιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ