ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στο ΑΤ Κολωνού: Στα εγκληματολογικά εργαστήρια τα ευρήματα από το σπίτι της συλληφθείσας

Επίθεση στο ΑΤ Κολωνού: Στα εγκληματολογικά εργαστήρια τα ευρήματα από το σπίτι της συλληφθείσας
© Intime p.a.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια στέλνει σήμερα η κρατική ασφάλεια δυο laptop, μια κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, και φορητή συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB στικ) που βρέθηκαν στο σπίτι της νεαρής που συνελήφθη για την επίθεση σε βάρος αστυνομικών στο Κολωνό.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είναι γνωστή στις Αρχές καθώς είχε συλληφθεί και πάλι μετά από την επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση της πρυτανείας στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, παραμονές της 17 Νοέμβρη -τότε που είχε γίνει διπλή παράλληλη επιχείρηση εκκένωσης με το κτήριο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, μια ομάδα περίπου 80 ατόμων είχε προσπαθήσει να φτάσει στο αστυνομικό τμήμα και επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν φραγμό, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε αστυνομικοί και να προκληθούν ζημιές σε μια υπηρεσιακή μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ.

Εικόνα από την επίθεση στο ΑΤ Κολωνού / © Intime p.a.

Τα άτομα είχαν εξαφανιστεί χωρίς να γίνει καμία προσαγωγή ή σύλληψη ενώ αργότερα από την έρευνα στο σημείο της συμπλοκής είχαν εντοπιστεί σακίδιο πλάτης, με δελτίο ταυτότητας με τα στοιχεία της νεαρής καθώς επίσης ξύλινο κοντάρι, (2) δακρυγόνα, υπόλειμμα δακρυγόνου – πυροκροτητή, περόνη, υπόλειμμα φωτοβολίδας και μεταλλικό κυλινδρικό αντικείμενο.

Ο Εισαγγελέας παρέπεμψε τη γυναίκα στον ανακριτή ενώ οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, απείθεια, καθώς αρνήθηκε τη δακτυλοσκόπηση, διατάραξη κοινής ειρήνης, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδή κατάθεση, ψευδή καταγγελία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί φωτοβολίδων.

© Intime p.a.

Επίσης δικογραφία για 135 από τους συνολικά 374 προσαχθέντες σχημάτισε χθες η αστυνομία μετά την ένταση στα Εξάρχεια αλλά και σε διάφορες περιοχές της Αττικής με άτομα που παρά την απαγόρευση επιχείρησαν να συγκεντρωθούν για τις εκδηλώσεις μνημείο για τη δολοφονία του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου.

Οι δικογραφίες σχετίζονται με τις διατάξεις για τον Covid-19 ενώ έχουν επιβληθεί και πρόστιμα.

Για υγειονομικούς λόγους δεν θα μεταφερθούν στον εισαγγελέα αλλά όπως διέταξε ο δικαστικός λειτουργός θα μεταφερθεί μόνο η δικογραφία ενώ τα άτομα αφέθησαν ελεύθερα.

© Intime p.a.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ