ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία στην Αττική: Κίνηση και προβλήματα στους δρόμους

Κακοκαιρία στην Αττική: Κίνηση και προβλήματα στους δρόμους
CNN Greece/ Σπύρος Μελισσάρης

Προβλήματα σε αρκετούς δρόμους της Αττικής έχει προκαλέσει η ισχυρή καταιγίδα που πλήττει από το πρωί της Δευτέρας την πρωτεύουσα. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, καθιστώντας δύσκολη την μετακίνηση των οδηγών, ενώ δημιουργήθηκαν μποτιλιαρίσματα, αφού οι οδηγοί πρέπει να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες.

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Πειραιώς στο ύψος της Χαμοστέρνας, στο ρεύμα της ανόδου, αφού, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες παρακάτω, ο δρόμος έχει πλημμυρίσει.

Όπως φαίνεται και στον χάρτη της Google λίγο πριν τις 9:30 το πρωί προβλήματα με την κίνηση υπάρχουν:

- Στην λεωφόρο Κηφισού και στα δύο ρεύματα από τη Μεταμόρφωση μέχρι την παραλιακή
- Στην κάθοδος της λεωφόρου Μεσογείων
- Στην κάθοδο της Κηφισίας κατά τμήματα
- Στην λεωφόρο Αθηνών στο ρεύμα προς Κόρινθο από το ύψος του Χαϊδαρίου

Μικρές καθυστερήσεις, 8 -15 λεπτών, θα υπάρξουν στα δρομολόγια του Προαστιακού σιδηροδρομου Θεσσαλονίκης – Λάρισας, λόγω πτώσης δέντρων από την κακοκαιρία στην περιοχή της Κατερίνης, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Πρόσκαιρη μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός από το βράδυ της Κυριακής και από τα δυτικά, η οποία θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Α. Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

  1. Τα νησιά του Ιονίου και από αργά τη νύχτα η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.

Στις περιοχές αυτές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι της Δευτέρας (07-12-2020).

  1. Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-12-2020) η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και μέχρι το μεσημέρι βαθμιαία η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες.

  1. Πρόσκαιρα, από τις πρωινές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας (07-12-2020), η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια, η ανατολική Πελοπόννησος και οι Κυκλάδες.

Β. Σήμερα στο Ιόνιο πνέουν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και πρόσκαιρα τις βραδινές ώρες έως 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων υπάρχει στα νησιά του Αιγαίου, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Τα φαινόμενα όμως θα έχουν σύντομο χαρακτήρα, αφού σταδιακά και από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Η κίνηση του ψυχρού μετώπου και τα εκτιμώμενα ύψη βροχόπτωσης που αυτό θα προκαλέσει κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 07/12, παρουσιάζεται στην παρακάτω ομάδα χαρτών βροχής .

Χάρτες. Τα εκτιμώμενα ύψη βροχόπτωσης για τέσσερα επιλεγμένα 3-ωρα διαστήματα της Δευτέρας 07/12/2020 (πρώτες πρωινές, πρωινές, μεσημεριανές, απογευματινές ώρες), όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Παράλληλα, η διέλευση του ψυχρού μετώπου, θα προκαλέσει πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, με εντάσεις που θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ (Χάρτης 2).

Οι εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις των ανέμων (πορτοκαλί αποχρώσεις) για τη Δευτέρα 07/12/2020, όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ