ΕΛΛΑΔΑ

Φυλακές Άμφισσας: Προσπάθησε να αποδράσει εκμεταλλευόμενος τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Φυλακές Άμφισσας: Προσπάθησε να αποδράσει εκμεταλλευόμενος τα μέτρα κατά του κορωνοϊού
Φωτογραφία αρχείου ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Ένας 27χρονος αλλοδαπός, καταδικασμένος για παράνομη διακίνηση μεταναστών, επιχείρησε χθες να αποδράσει από τις φυλακές Άμφισσας, εκμεταλλευόμενος τις αποστάσεις που πρέπει να κρατάμε λόγω κορωνοϊού.

Βρήκε, όμως, μπροστά του την ακαριαία αντίδραση των σωφρονιστικών υπαλλήλων του καταστήματος, που κατάφεραν να τον ακινητοποιιήουν και να τον μεταφέρουν και πάλι στο κελί του.

Ο 27χρονος έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της περιοχής για μια επανεξέταση στο χέρι.

Κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του και ενώ φορούσε χειροπέδες άρχισε να τρέχει για να εξαφανιστεί, με τους σωφρωνιστικούς υπαλλήλους να τον καταδιώκουν και να τον ακινητοποιούν.

Ο αλλοδαπός κρατούμενος είχε μεταφερθεί στις φυλακές πριν από ενάμιση χρόνο και όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον μετέφεραν στο νοσοκομείο για την προγραμματισμένη εξέταση πίστεψε ότι θα μπορούσε να διαφύγει από τον έλεγχό τους, καθώς λόγω των μέτρων Covid – 19 οι φυλακές του θα έπρεπε να εφαρμόσουν συγκεκριμένα μέτρα στο νοσοκομειακό χώρο.

Μετά την ακινητοποίησή του, τον μετέφεραν και πάλι στις φυλακές της Άμφισσας.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης

Το περιστατικό σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης, συγχαίροντας μάλιστα τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που ακινητοποίησαν τον κρατούμενο.

«Σήμερα, για άλλη μια φορά η Υπηρεσία της Εξωτερικής Φρουράς και στην προκειμένη αυτή της Άμφισσας, επιδεικνύοντας απαράμιλλο επιχειρησιακό ζήλο και υπηρεσιακή ετοιμότητα, απέτρεψε την απόπειρα απόδρασης κρατουμένου Αλγερινής καταγωγής από το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.


Ο κρατούμενος, εκμεταλλεύτηκε τα μέτρα κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού που απαιτούν την τήρηση αποστάσεων, προσπάθησε να διαφύγει απωθώντας βιαίως έναν από τους συνοδούς Εξωτερικούς Φρουρούς.


Οι συνάδελφοι ενεργώντας αστραπιαία και με επαγγελματισμό, εξαντλώντας το σύνολο των προβλεπόμενων ήπιων μέτρων, κατάφεραν μετά από σύντομη καταδίωξη να ανακόψουν την απέλπιδα προσπάθεια του κρατουμένου να αποδράσει.


Σε απόσταση περίπου 150 μέτρων ακινητοποιήθηκε από τους Εξωτερικούς Φρουρούς, συνελήφθη και οδηγήθηκε εκ νέου στο κατάστημα κράτησης για τις προβλεπόμενες διαδικασίες.


Το .ΔΣ. της Ομοσπονδίας μας, νιώθει την ανάγκη να εκφράσει τα θερμά του συγχαρητήρια στους συναδέλφους της Εξωτερικής Φρουράς Άμφισσας που απέδειξαν ακόμη μια φορά την υψηλή ετοιμότητα και τον επαγγελματισμό που διέπει τις τάξεις των Εξωτερικών Φρουρών, παρά τον παραγκωνισμό της Υπηρεσίας μας από τα πολιτικά και υπηρεσιακά της στελέχη, επί σειρά ετών, σε θεσμικά αιτήματα που σκοπό έχουν την αναδιάρθρωση και εξέλιξη των δομών της.


Το υψηλό φρόνημα που διακατέχει το σύνολο των Εξωτερικών Φρουρών αποτελεί ασπίδα προστασίας της ευρύτερης κοινωνίας από έκνομες πράξεις και περιστατικά που σκοπό έχουν τον εκφοβισμό και την αποδιοργάνωσή της.
Συνεχίζουμε ως οφείλουμε.. στις επάλξεις...».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ