ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Απάτη ύψους 13.800 ευρώ με θύμα αρτοποιό στα Ψαχνά

Εύβοια: Απάτη ύψους 13.800 ευρώ με θύμα αρτοποιό στα Ψαχνά
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Στόχος σπείρας απατεώνων έπεσε ένας αρτοποιός από τα Ψαχνά Ευβοίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr ελεύθερος επαγγελματίας της περιοχής δέχθηκε τηλεφωνική κλήση από συγκεκριμένο αριθμό κινητού τηλεφώνου, απ' όπου του ανέφερε ο συνομιλητής, προσποιούμενος αντιδήμαρχο του Δήμου, λέγοντάς του ότι ήθελε 700 κιλά ψωμί για να κάνει δωρεά.

Οι αρτοποιοί της Εύβοιας με ανακοίνωσή τους μετά τον δήμαρχο Διρφύων Μεσσαπίων καταγγέλουν και δεύτερο περιστατικό καθώς σήμερα απατεώνες εξαπάτησαν και άλλους αρτοποιούς στο Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων, αποσπώντας χρηματικά ποσά, παριστάνοντας αντιδήμαρχο της περιοχής.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι απατεώνες κατάφεραν, αφού είχαν τον αριθμό της κάρτας ενός από τους αρτοποιούς - θύματα να του αποσπάσουν το ποσό των 13.800 ευρώ. Με κάποιο τρόπο κατάφεραν να σπάσουν τους κωδικούς της κάρτας και του αποσπάσουν το υπέρογκο αυτό ποσό. Αμέσως ο συγκεκριμένος αρτοποιός ενημέρωσε την τράπεζα για το συμβάν και επιβεβαιώθηκε ότι είχε γίνει υποκλοπή των στοιχείων της κάρτας του.

Το θέμα έχει λάβει ήδη διαστάσεις, ενώ την ίδια ώρα έχουν κατατεθεί μηνύσεις και αναμένεται η δράση της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ