ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν άγγιξε καν το πιστόλι του»: Στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. στο CNN Greece για την εκτέλεση στα Βριλήσσια

«Δεν άγγιξε καν το πιστόλι του»: Στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. στο CNN Greece για την εκτέλεση στα Βριλήσσια
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

«(...) O δολοφονημένος ήταν υψηλό στέλεχος σε εγκληματική ομάδα. Η εκτέλεση του είναι ένα ακόμη κεφάλαιο στο “βιβλίο με τα ξεκαθαρίσματα της νύχτας” που έχει αρχίσει εδώ και δυο χρόνια. Με μια μάλιστα σιωπηλή συμφωνία, ότι το όπλο που θα χρησιμοποιούν για να εξοντώνουν του αντιπάλους τους θα είναι πολεμικό τυφέκιο καλάσνικοφ»: αυτό είπε στο CNN Greece υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. που έρευνα από χθες την εκτέλεση του 56χρόνου στα Βριλήσσια, μη αφήνοντας κανένα άλλο ενδεχόμενο ανοιχτό και τονίζοντας πως ο πόλεμος της νύχτας καλά κρατεί.

Πάνω από 20 κάλυκες από το όπλοταυτότητα, που πλέον κρύβεται πίσω από ξεκαθαρίσματα μεταξύ εχθρικών ομάδων που δρουν στα εγκληματικά σοκάκια της νύχτας, βρέθηκαν στο σημείο που έπεσε νεκρός ο άνδρας με το δισύλλαβο προσωνύμιο.

Αυτόπτες μάρτυρες έχουν περιγράψει ακριβώς πώς έγινε τη δολοφονία.

dolofonia-vrilissia-fotia-oxima.jpg
CNN Greece

Ένας άγνωστος πλησίασε πεζός το θύμα την ώρα που βρισκόταν στο δρόμο κοντά στο σπίτι του και άνοιξε πυρ.

Μάλιστα, πριν φύγει, έριξε μια χαριστική βολή στο κεφάλι.

«(…) Σίγουρα είχαν προηγηθεί αρκετές παρακολουθήσεις και οι εκτελεστές γνώριζαν ότι το θύμα έπαιρνε τα μέτρα του και είχε πάντα μαζί του ανθρώπους να είναι τα αυτιά και τα μάτια του. Όμως είχε χαλαρώσει αυτό διάστημα και, όπως όλα δείχνουν, οι δολοφόνοι το είχαν αντιληφθεί αυτό. Ήταν τόσο ακαριαία η επίθεση που δεν πρόλαβε καν να αγγίξει το πιστόλι που είχε μαζί του...» λέει στο CNN Greece στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.

Πάντως, στις πρώτες αναλύσεις τους, οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα πανάκριβο συμβόλαιο εκτέλεσης με στόχο πακτωλό χρημάτων από κυκλώματα της νύχτα με συμφέροντα κυρίως στη Μύκονο, όπου όπως όλα δείχνουν η ομάδα του θύματος είχε αρχίσει να αναπτύσσεται.

Τα κέρδη εκεί είναι τεράστια και δεν αποκλείεται να αναπτύχθηκε ένα καινούργιο δίκτυο προστασίας με τεράστια κέρδη από μαύρο χρήμα.

«Η πίτα ξαναμοιράζεται και οι καινούργιες φατρίες ξεκαθαρίζουν το τοπίο και βάζουν κόκκινες ζώνες. Δε χωράνε όλοι» συμπληρώνει το στέλεχος της ΕΛΑΣ.

Μάλιστα το πιθανότερο για τους αστυνομικούς είναι το ενδεχόμενο να πρόκειται για αλλοδαπούς εκτελεστές που αναλαμβάνουν τη δολοφονία και δεν αποτελούν μέλη της αντίπαλης ομάδας.

Πληρωμένοι, δηλαδή, δολοφόνοι που στο παρελθόν οι αρχές είχαν διαπιστώσει ότι έρχονταν στην Ελλάδα μόνο για τη κατά παραγγελία και αμέσως μετά την εκάστοτε δολοφονία επέστρεφαν στη χώρα τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ