ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του νοσοκομείου Σωτηρία

Κορωνοϊός: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του νοσοκομείου Σωτηρία

Στην πύλη του νοσοκομείου συγκεντρώθηκαν σήμερα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Σωτηρία μαζί με την ΠΟΕΔΗΝ, ενώ απέκλεισαν συμβολικά τον δρόμο. 

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, οι οδηγοί των αυτοκινήτων χειροκροτούσαν τους υγειονομικούς οι οποίοι κουρασμένοι, εξουθενωμένοι δίνουν τα πάντα να σώσουν ζωές ασθενών.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, το νοσοκομείο Σωτηρία σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος σε περιστατικά κορωνοϊού από τα νοσοκομεία της Αττικής. Σήμερα νοσηλεύει 253 ασθενείς εκ των οποίων οι 72 βρίσκονται στη ΜΕΘ. Το νοσοκομείο ανέπτυξε 79 κλίνες ΜΕΘ με δανεικό προσωπικό από άλλα νοσοκομεία και με αποδυνάμωση των άλλων κλινικών του νοσοκομείου. Οι κενές κλίνες ΜΕΘ είναι επτά. Νοσούν πάνω από 30 συνάδελφοι και υπάρχει μεγάλη κόπωση και εξουθένωση στο προσωπικό.

«11 συνάδελφοι έχασαν τη ζωή τους 10 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένοι, 50 νοσηλεύονται στις κλινικές κορωνοιου με σοβαρά συμπτώματα και συνολικά 2000 νοσούν τωρα απο κορωνοϊό. Γυρίζουν άρον άρον στη δουλειά με θετικά τεστ , σημειώνει».

«Το τίμημα που πληρώνουμε είναι βαρύ και σε ασθενείς και σε προσωπικό. Χάνουμε 100 ασθενείς την ημέρα τους μισούς και πλέον εκτός ΜΕΘ, αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει: «Θα μπορούσαν να σωθούν πολλοί εξ αυτών αν ήταν πιο οργανωμένη η νοσοκομειακή περίθαλψη».

Παράλληλα καταγγέλλει πως «μέσα στη τραγικότητα ανέκδοτο έχει καταντήσει οι γιατροί και οι νοσηλευτές να έχουν παραμάσχαλα ένα αναπνευστήρα και να λένε πάμε να φτιάξουμε σε θάλαμο κλίνη ΜΕΘ».

«Διεκδικούμε νομοθετική ρύθμιση αποκατάστασης των οικογενειών των θυμάτων συναδέλφων, δώρο Χριστουγέννων για όλους, ενταξη στα βαρέα και ανθυγιενά,, μονιμοποίηση εκτάκτων, προσλήψεις προσωπικού, επαρκή κονδύλια», καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ