ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Novartis: Κατέθεσε ο Βενιζέλος - «Χαίρομαι γιατί η ανάκριση είναι ενδελεχής»

Υπόθεση Novartis: Κατέθεσε ο Βενιζέλος - «Χαίρομαι γιατί η ανάκριση είναι ενδελεχής»
INTIME

Επί τρεις ώρες κατέθετε σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, που διενεργεί την κύρια ανάκριση για την εμπλοκή ή μη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο σκάνδαλο της Novartis, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος κατά την έξοδό του από το Δικαστικό Μέγαρο, δήλωσε:

«Μετά από ένα μήνα κατά τον οποίον περιμέναμε να λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο δικονομικά ζητήματα ολοκλήρωσα σήμερα την κατάθεσή μου. Χαίρομαι γιατί αποκτά ρυθμό πλέον η ανάκριση, προκειμένου να αποσαφηνιστεί δικαστικά η μεγάλη αυτή σκευωρία που θίγει τα θεμέλια της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Χαίρομαι επίσης γιατί η ανάκριση είναι ενδελεχής, γίνεται σε βάθος και ασχολείται με όλες τις πλευρές του θέματος».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βενιζέλος είχε ξεκινήσει την κατάθεσή του την 6η Νοεμβρίου 2020, αλλά ανέκυψε ζήτημα σχετικά με το αν έχει δυνατότητα ή όχι η εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου και αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου να υποβάλλει ερωτήσεις προς τους μάρτυρες και κατηγορούμενους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κατάθεσή του.

Τελικά, με οριακής πλειοψηφίας βούλευμα (2/2020) το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε (3-2) ότι η εισαγγελέας κυρία Θεοδώρου στο στάδιο των καταθέσεων των μαρτύρων και κατηγορουμένων, δεν έχει δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων και ότι απλώς μπορεί να παρίσταται.

Την ερχόμενη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 (11 π.μ.) αναμένεται η κατάθεση του πρώην υπουργού και βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ