Ρόδος: Δύο συλλήψεις για κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας
Δύο άνδρες, οι οποίοι έκαναν κατασκοπεία και έστελναν πληροφορίες και φωτογραφίες στην Τουρκία κατάφεραν να εντοπίσουν η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Κρατική Ασφάλεια, που σχημάτισε σε βάρος τους δικογραφία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNN Greece ο 52χρονος Μ.Ν. εργαζόταν ως μάγειρας από το καλοκαίρι έως και πριν από περίπου ένα μήνα σε πλοίο το οποίο έκανε το δρομολόγιο Καστελόριζο - Ρόδο - Κω και κατέγραφε τα πολεμικά πλοία, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, καθώς και όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις στα νησιά και στη συνέχεια έστελνε όλο το υλικό στον Μ.Σ., ο οποίος εργάζεται στο προξενείο της Τουρκίας στη Ρόδο.
Οι ελληνικές αρχές είχαν εντοπίσει τη δράση των δύο ημεδαπών ανδρών (που δεν φέρουν ελληνικά ονόματα) και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τους για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία.
Ο μάγειρας φέρεται πως από τον περασμένο Αύγουστο να έβγαζε φωτογραφίες πολεμικά πλοία και στρατιωτικές ζώνες, τις οποίες στη συνέχεια διαβίβαζε στον υπάλληλο του τουρκικού προξενείου. Επίσης, φέρεται να διαβίβαζε πληροφορίες σε σχέση με τις κινήσεις Ελλήνων στρατιωτικών (σκοπιές κλπ).
Η δικογραφία συντάχθηκε από την Κρατική Ασφάλεια και οι δύο συνελήφθησαν.
Γκαρνταρόμπα δωρεάν αποκτούν οι νέοι πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών στις ΗΠΑ
18:14
Τσίπρας από Ιταλία: Οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να αντισταθούμε
18:02
Ορειβάτης στην Αυστρία που καταδικάστηκε επειδή άφησε την κοπέλα του να πεθάνει «το είχε ξανακάνει»
17:50
Και επισήμως λουκέτο από την Περιφέρεια στο εργοστάσιο της Βιολάντα όπου έγινε η φονική έκρηξη
17:38