ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων την Τρίτη: Στο επίκεντρο η βία στα ΑΕΙ

Έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων την Τρίτη: Στο επίκεντρο η βία στα ΑΕΙ
Άποψη του κτηρίου Διοίκησης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης INTIME NEWS / ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Έπειτα από αίτημα που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, συνεδριάζει εκτάκτως την Τρίτη η Σύνοδος των Πρυτάνεων, με σκοπό να συζητηθούν τα μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων βίας και παραβατικότητας στα ΑΕΙ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», το συνδικαλιστικό όργανο των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) διαφωνεί σε ένα από τα πλέον καίρια σημεία των μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση για την προστασία των ΑΕΙ.

Ειδικότερα, η ΠΟΣΔΕΠ είναι θετική στη σύσταση ειδικού ανεξάρτητου σώματος φύλαξης στα ΑΕΙ, σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία, ωστόσο λέει ότι το ειδικό σώμα φύλαξης «πρέπει να εποπτεύεται από τον πρύτανη και όχι από την ΕΛ.ΑΣ., όπως είναι η κυβερνητική πρόταση».

Η Διοικούσα Επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ είναι θετική στην ύπαρξη κάρτας εισόδου στα πανεπιστημιακά κτίρια και δη σε εργαστήρια, χώρους με υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό και διοικητικούς χώρους.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, στη Σύνοδο των Πρυτάνεων αναμένεται να συζητηθούν ρυθμίσεις που αφορούν το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ (θέσπιση βαθμολογικού ορίου, μείωση του αριθμού σχολών που θα μπορεί να δηλώσει ο υποψήφιος).

Ως προς αυτό, οι όποιες αλλαγές αποφασιστούν, θα ισχύσουν από τους φετινούς υποψηφίους που θα εξεταστούν τον προσεχή Μάιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ