ΕΛΛΑΔΑ

Καρά Τεπέ: Κατηγορίες κατά συνοριοφυλάκων και αστυνομικού για τον ξυλοδαρμό προσφύγων

Καρά Τεπέ: Κατηγορίες κατά συνοριοφυλάκων και αστυνομικού για τον ξυλοδαρμό προσφύγων
INTIME/ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης παραπέμφθηκαν χθες τρεις συνοριοφύλακες και ένας αστυνομικός, οι οποίοι φέρονται αργά το μεσημέρι της Παρασκευής να προέβησαν σε πράξεις βίας σε βάρος δυο αιτούντων άσυλο στο δρόμο έξω από τον προσωρινό καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ ΜΠΕ κατηγορούνται κατά συναυτουργία για παράβαση των άρθρων του Ποινικού Κώδικα:

- 139Α για βασανιστήρια και άλλες προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια πράξεις

- 309 για επικίνδυνες σωματικές βλάβες

- 82Α για έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά

Ένας από τους κατηγορουμένους αντιμετωπίζει και την κατηγορία της εξύβρισης με λόγο και έργο.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης στην οποία παραπέμφθηκαν οι τέσσερις αργά χθες το βράδυ, απαγγέλθηκαν οι σε βάρος τους κατηγορίες και αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού ορίσθηκε τακτική δικάσιμος.

Το γεγονός δημοσιοποιήθηκε μέσω ερασιτεχνικής λήψης που κοινοποίησε το βράδυ της Παρασκευής η «Εφημερίδα των Συντακτών». Λίγο μετά, οι τέσσερις άνδρες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστρατήγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, ενώ στη Μυτιλήνη ήρθε για να εξετάσει με τη μορφή του επείγοντος κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι οι δυο αιτούντες άσυλο είχαν κάνει χρήση αλκοόλ και επιτέθηκαν σε διερχόμενα αυτοκίνητα, ενώ δεν δέχθηκαν να τους ελέγξουν.

Ανάλογα υποστήριξαν και πολίτες που προσήλθαν ως μάρτυρες υπεράσπισης. Σε βάρος πάντως των δυο αιτούντων άσυλο, οι τέσσερις δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια αφού αμέσως μετά τη μεταφορά τους στον καταυλισμό αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς καμία σε βάρος τους κατηγορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ