ΕΛΛΑΔΑ

Το μοιραίο 20λεπτο της μικρής Μελίνας: Την ενοχή της αναισθησιολόγου ζήτησε ο εισαγγελέας

Το μοιραίο 20λεπτο της μικρής Μελίνας: Την ενοχή της αναισθησιολόγου ζήτησε ο εισαγγελέας
cretalive.gr

Την ενοχή της αναισθησιολόγου σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προτείνει ο Εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, για την υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο της Κρήτης τον Δεκέμβριο του 2015.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο Εισαγγελέας υποστήριξε ότι δεν αποδείχθηκε πως υπήρξε αλλεργική αντίδραση, όπως υποστηρίζει η αναισθησιολόγος.

Όπως επεσήμανε, υπήρξε αφενός αδράνεια ενός περίπου 20λεπτου από την στιγμή που το παιδί εμφάνισε βρογχοσπασμό και αφετέρου λανθασμένη αντιμετώπιση αυτού του βρογχοσπασμού.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, το διάστημα αυτό του 20λεπτου αδράνειας ήταν καταλυτικό και ικανό να προκαλέσει το κακό που συνέβη και παράλληλα η κατηγορούμενη θεώρησε ότι ο βρογχόσπασμος ήταν ένδειξη επικείμενης ανακοπής, ωστόσο δεν ήταν.

Ακόμα είπε ότι δεν χορήγησε βρογχοδιασταλτικά σύμφωνα με το πρωτόκολλο, χορήγησε υπερβολική δόση αδρεναλίνης και η υψηλή δόση αδρεναλίνης μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην καρδιά όπως συνέβη στην πορεία στην Μελίνα.

Ο εισαγγελικός λειτουργός υποστήριξε ότι οι λανθασμένες ενέργειες της αναισθησιολόγου οδήγησαν στην τραγική κατάληξη του συμβάντος και πρότεινε ενοχής της σύμφωνα με κατηγορητήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ