ΕΛΛΑΔΑ

Πήρε προθεσμία ο γιατρός-μαϊμού που έδινε βότανα σε καρκινοπαθείς

Πήρε προθεσμία ο γιατρός-μαϊμού που έδινε βότανα σε καρκινοπαθείς
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σε συμπληρωματική απολογία κλήθηκε από τον 1ο ανακριτή ο 47χρονος «ψευτογιατρός» που κατηγορείται ότι χορηγούσε σκευάσματα από βότανα και άλλες ουσίες σε καρκινοπαθείς, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο 47χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 16 Ιουνίου 2020 και παραμένει προφυλακισμένος οδηγήθηκε στο γραφείο του ανακριτή για να λάβει γνώση των νέων στοιχείων της δικογραφίας και έλαβε προθεσμία για τις 11 Ιανουαρίου 2021, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από έρευνα έξι μηνών εκτός από τις αρχικές 3 περιπτώσεις ασθενών που κατέληξαν (δύο ανήλικοι και ένας ηλικιωμένος ασθενής) έχουν προστεθεί στη δικογραφία και άλλες καταγγελίες για τη δράση του «ψευτογιατρού» από συγγενείς ασθενών που απεβίωσαν αλλά και από καρκινοπαθείς. Στο μικροσκόπιο της ανάκρισης έχουν μπει συνολικά 12 περιπτώσεις θανάτων και ακόμα 14 περιπτώσεις ασθενών που έλαβαν τα σκευάσματα του μαϊμού-γιατρού.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε καταφέρει να ξεγελάσει ακόμα και γιατρούς κλινικών και διαγνωστικών κέντρων παριστάνοντας τον διακεκριμένο επιστήμονα από την Ελβετία, στην πρώτη του απολογία είχε δηλώσει «εμπειρικός βοτανολόγος».

Είχε παραδεχθεί εν μέρει την κατηγορία της απάτης, αλλά είχε αρνηθεί ότι ευθύνεται για τους θανάτους των καρκινοπαθών και είχε υποστηρίξει ότι δεν αμειβόταν για τις υπηρεσίες του, αλλά έπαιρνε χρήματα μόνο για το κόστος των βοτάνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ