ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Πότε θα εμβολιαστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κορωνοϊός: Πότε θα εμβολιαστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στις 27 Δεκεμβρίου αρχίζει ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στη χώρα και από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν θα είναι και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Star ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η συζυγός του Μαρέβα θα εμβολιαστούν παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων στις 28 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Στόχος είναι να στείλει ο πρωθυπουργός το μήνυμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και να ενισχύσει την πρόθεση των πολιτών να εμβολιαστούν.

Πριν από τον πρωθυπουργό θα έχει εμβολιαστεί ο Δημήτρης Πιστόλας, ο διευθυντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Ευαγγελισμού.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, το εμβόλιο φθάνει στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου και την επομένη στις 27 Δεκεμβρίου αρχίζει ο εμβολιασμός. Οι πρώτοι άνθρωποι που θα εμβολιαστούν είναι μία νοσηλεύτρια από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και ένας ηλικιωμένος άνδρας από την Αθήνα, όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από πέντε νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα και στη συνέχεια θα επεκταθούν και στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «απέναντι στις μεγάλες δυσκολίες αντιτάσσουμε ένα επεξεργασμένο πρόγραμμα» και εξήγησε πως με βάση την τελευταία ενημέρωση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αναμένεται η έγκριση του εμβολίου της Pfizer/BioNTech στις 22 Δεκεμβρίου.

«Διανομές στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν αμέσως μετά. Εκτιμούμε ότι οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου θα είναι στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου και από την επόμενη, από τις 27 Δεκεμβρίου, θα μπορούμε να έχουμε τους πρώτους εμβολιασμούς σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα και αμέσως μετά και στη Θεσσαλονίκη. Όπως γνωρίζετε και ακολουθώντας τις εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού θα υπάρχει μία αυστηρή προτεραιοποίηση σε σχέση με το ποιοι συμπολίτες μας θα πρέπει να εμβολιαστούν πρώτοι» ανέφερε ο ίδιος.

Και συνέχισε:

«Θα προηγηθούν, προφανώς, οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πρωτίστως οι ήρωες μας, οι οποίοι σήκωσαν τόσο μεγάλο βάρος τους τελευταίους μήνες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μας, στα Κέντρα Υγείας, αλλά βέβαια και οι φιλοξενούμενοι σε μονάδες ηλικιωμένων. Και θα ακολουθήσουν αμέσως μετά οι συμπολίτες μας άνω των 65, υπολογίζουμε ότι σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία εντάσσονται συνολικά περί τα 2,4 εκατομμύρια συμπολίτες μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ