ΕΛΛΑΔΑ

Νέο ναυάγιο στη Μυτιλήνη: Μία νεκρή κι ένας αγνοούμενος

Νέο ναυάγιο στη Μυτιλήνη: Μία νεκρή κι ένας αγνοούμενος
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Petros Giannakouris

Νέο ναυάγιο σημειώθηκε ανοιχτά της Μυτιλήνης το πρωί της Παρασκευής που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο μιας γυναίκας

Το μεσημέρι, άνδρες του Λιμενικού Σώματος με τη συνδρομή ελικοπτέρου, ανέσυραν νεκρή μία γυναίκα από τη Σομαλία, ενώ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης μεταναστών, κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανές δύο γυναίκες, επίσης σομαλικής καταγωγής.

Στη βάρκα επέβαιναν 26 άνθρωποι -άνδρες, γυναίκες και παιδιά- και για την ώρα αγνοείται ένας άνδρας, για τον οποίο οι έρευνες θα συνεχιστούν με το πρώτο φως του Σαββάτου.

Το ναυάγιο σημειώθηκε πολύ κοντά στην ακτή Κατσίνια στην είσοδο του κόλπου της Γέρας, ωστόσο, οι βόρειοι άνεμοι που επικρατούσαν εκείνη την ώρα στην περιοχή, δυσκόλευαν το έργο της επιχείρησης.

Βαθιά θλίψη εκφράζει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

«Βαθιά θλίψη» για το νέο ναυάγιο που στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον ενός ανθρώπου, εκφράζει με δήλωσή της, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Όπως σημειώνει ο διεθνής οργανισμός, «προκειμένου οι άνθρωποι να σταματήσουν να διακινδυνεύουν τη ζωή τους σε τέτοια ριψοκίνδυνα ταξίδια, είναι ανάγκη να έχουν πρόσβαση σε ασφαλείς και οργανωμένες εναλλακτικές οδούς», ενώ απευθύνει έκκληση «για μια συνεκτική ανταπόκριση, η οποία να περιλαμβάνει μεταφορές των αιτούντων άσυλο σε βιώσιμες λύσεις στέγασης, καθώς και για τη συνέχιση της στήριξης από την Ευρώπη, μεταξύ άλλων μέσω των μετεγκαταστάσεων σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ