ΕΛΛΑΔΑ

Υπάλληλος τουρκικού προξενείου: Για τον κορωνοϊό συζητούσαμε με το ναυτικό

Υπάλληλος τουρκικού προξενείου: Για τον κορωνοϊό συζητούσαμε με το ναυτικό
Το προξενείο της Τουρκίας στη Ρόδο

Επιμένει να θέλει να απεμπλέξει τον εαυτό του από κάθε διάσταση κατασκοπίας υπέρ της Τουρκίας ο 35χρονος υπάλληλος του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο.

Για να το καταφέρει έχει επιστρατεύσει δικαιολογίες σαν αυτές της πανδημίας για να δικαιολογήσει τις συναντήσεις του με τον συγκατηγορούμενό του στο κατασκοπευτικό θρίλερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece στο υπόμνημα που κατέθεσε στην αστυνομία ο 35χρονος αναφέρει ότι στις συναντήσεις που είχε με τον ναυτικό συζητούσαν για την πορεία του κορωνοϊού, καθώς είναι κάτι που απασχολεί την καθημερινότητα όλων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

«Έχω υπηρετήσει τον ελληνικό στρατό και τα τελευταία έξι χρόνια εργάζομαι στο τουρκικό προξενιό στη Ρόδο. Συναντιόμασταν σε φιλικό επίπεδο και συζητούσαμε για την καθημερινότητα και για το θέμα του κορωνοϊού. Δεν γνωρίζω γιατί μου αποδίδει αυτές τις κατηγορίες».

Τι λέει στο CNN Greece o δικηγόρος του μάγειρα

«Ο πελάτης μου αρνείται κάθε κατηγορία κατασκοπείας όταν ο υπάλληλος του (σ.σ. τουρκικού) προξενείου του ζήτησε να του αναφέρει κωδικούς πολεμικών πλοίων, εκείνος αρνήθηκε. Η δικογραφία δεν περιλαμβάνει φωτογραφίες, δεν περιλαμβάνει υλικό από τους υπολογιστές ενώ κάποιες συνομιλίες είναι στα τούρκικα και αγνοούμε ποιο είναι το περιεχόμενό τους, αφού δεν είναι μεταφρασμένες»: αυτά είπε στο CNN Greece o δικηγόρος του 56χρονου ναυτικού και μάγειρα, που εμπλέκεται στο κατασκοπευτικό θρίλερ της Ρόδου.

Ο κ. Στέλιος Αλεξανδρής, μίλησε στο CNN Greece, λίγα λεπτά αφού είδε τον πελάτη του στα κρατητήρια στη Ρόδο, όπου και παραμένει, μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του.

Όπως είπε ο ίδιος, ο πελάτης του παραδέχτηκε ότι γνωρίζει τον υπάλληλο του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο, τον είχε δει μια φορά σε μια κοινωνική εκδήλωση ενώ μια ακόμη φορά είχε πάει στο σπίτι του και όπως ισχυρίζεται ο 56χρονος διέγραψε κάθε επαφή όταν ο 35χρονος υπάλληλος του ζήτησε να καταγράψει τους αριθμούς των πολεμικών πλοίων που ελλιμενίζονται στη Μεγίστη.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται στο δικηγόρο του ο 56χρονος, εκείνος δεν του απάντησε ποτέ και διέγραψε από το τηλέφωνό του και την εφαρμογή του WhatsApp.

Πληροφορίες αναφέρουν τη Δευτέρα που θα παρουσιαστεί στον ανακριτή, ο δικηγόρος του θα ζητήσει εκ νέου προθεσμία με στόχο να μεταφραστούν στα ελληνικά από τα τούρκικα συνομιλίες που υπάρχουν μέσα στη δικογραφία.

Ο μάγειρας κατηγορείται για παραβίαση μυστικών της πολιτείας, για κατασκοπεία και υποστήριξη πολεμικής δύναμης του εχθρού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ