Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι του ιδιοκτήτη των Jumbo
Ανανεώθηκε:
Παρέμβαση στο σπίτι του ιδιοκτήτη των Jumbo, Απόστολου Βακάκη, προχώρησαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας».
Η παρέμβαση έγινε το βράδυ της Κυριακής.
«Επισκεφθήκαμε την οικία του Βακάκη για να μοιραστούμε τη δική μας φιλοσοφία. Το 8ωρο κερδήθηκε με αγώνες και αίμα. Το ωράριο των εργαζομένων δεν είναι παιχνίδι. ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της ομάδας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο Απόστολος Βακάκης, ιδιοκτήτης των Jumbo, σε πρόσφατη συνέντευξή του μοιράστηκε τη «φιλοσοφία» του σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του ομίλου Jumbo. Φυσικά δεν εκπλαγήκαμε όταν μετά από την παράθεση αριθμών και ποσοστών με σκοπό να αποδείξει τη ζημιά που υπέστη η επιχείρηση, κατέληξε να προτείνει 7ήμερη και 12ωρη εργασία ακόμα και εν μέσω πανδημίας.
Είναι γνωστό πως οι μεγαλοεπιχειρηματίες όταν μιλούν για επιβίωση του κλάδου τους, εννοούν τη διαφύλαξη του κέρδους τους και ο μόνος τρόπος για να το καταφέρουν είναι η καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Σήμερα επισκεφθήκαμε την οικία του Βακάκη για να μοιραστούμε τη δική μας φιλοσοφία. Το 8ωρο κερδήθηκε με αγώνες και αίμα. Το ωράριο των εργαζομένων δεν είναι παιχνίδι. ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ».
SPONSORED
Μέχρι τις 15/05 οι αιτήσεις για το Youth Pass 2026: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
02:00
Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2026
01:00
Κοινωνικός τουρισμός για 25.000 συνταξιούχους: Λήγει σήμερα η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων
00:30
Eurovision 2026: Πέρασε στον τελικό ο Akylas - Ενθουσίασε κοινό και επιτροπές
00:19