ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Novartis: Τον Αλέξη Τσίπρα «έδειξε» ο Αντώνης Σαμαράς

Υπόθεση Novartis: Τον Αλέξη Τσίπρα «έδειξε» ο Αντώνης Σαμαράς
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Τον Αλέξη Τσίπρα κατονόμασε -σύμφωνα με πληροφορίες- ως «ενορχηστρωτή της σκευωρίας Novartis» κατά την πολύωρη κατάθεση που έδωσε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργεί η ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου για το σκάνδαλο της Novartis και τις ενδεχόμενες ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς κατονόμασε επίσης ως ηθικό αυτουργό στις πράξεις των τότε εισαγγελέων κατά της διαφθοράς τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ενώ κατέθεσε πάνω από 100 έγγραφα ως σχετικά με την υπόθεση.

Κατά την έξοδό του από το δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου, ο κ. Σαμαράς, δήλωσε:

«Είναι εθνικό καθήκον να αναδειχθεί η αλήθεια σε αυτήν την άθλια σκευωρία. Η Δικαιοσύνη, την οποία εμπιστεύομαι απολύτως, έχει πλέον το λόγο. Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες καλά Χριστούγεννα με υγεία πάνω από όλα, αλληλεγγύη και αγάπη. Χρόνια πολλά σε όλους».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν κατέθεσε στοιχεία, καθώς κατά την είσοδό του στον Άρειο Πάγο κρατούσε ένα φάκελο, απάντησε:

«Κατέθεσα όσα στοιχεία είχα και είπα ό,τι ήξερα ακριβώς για την υπόθεση».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς είναι το τρίτο πολιτικό πρόσωπο που καταθέτει για την υπόθεση της Novartis. Είχαν προηγηθεί οι πολύωρες καταθέσεις του πρώην πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, και του πρώην υπουργού και βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Λοβέρδου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ