ΕΛΛΑΔΑ

Φθιώτιδα: Είπαν ότι βγάζουν τον σκύλο βόλτα αλλά συνελήφθησαν για παράνομες ανασκαφές

Φθιώτιδα: Είπαν ότι βγάζουν τον σκύλο βόλτα αλλά συνελήφθησαν για παράνομες ανασκαφές
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Δύο άνδρες το απόγευμα της Πέμπτης, παραμονή των Χριστουγέννων, επικαλέστηκαν την ανάγκη των κατοικιδίων τους για βόλτα προκειμένου να μετακινηθούν και τελικά συνελλήφθησαν για παράνομες ανασκαφές

Όπως αποδείχτηκε, το SMS με τον κωδικό «6» δεν ανταποκρινόταν στους σκοπούς των δύο ανδρών ηλικίας 54 και 40 ετών που συνελήφθησαν σε αγροτική περιοχή πλησίον της ιστορικής εκκλησίας του Αγίου Ταξιάρχη Κομποτάδων.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λαμίας είχε πληροφορίες ότι οι δύο άνδρες διεξάγουν παράνομες ανασκαφές.

Την παραμονή των Χριστουγέννων επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του ενός στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 4 ανιχνευτές μετάλλων άνευ σχετικών αδειών,
  • διάφορα σκαπτικά εργαλεία, πρόσφορα για ανασκαφή εδάφους φτυάρι, κασμάς, σκεπάρνι, καλέμι κ.λ.π..
  • 2 φακοί κεφαλής, 3 φακοί χειρός, μπαταρίες φακών και φορτιστής μπαταριών,
  • γάντια εργασίας,
  • σακίδιο πλάτης, καθώς και
  • πριόνι χειρός και πολυεργαλείο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κέρμα της μιας δραχμής, 2 τμήματα αλυσίδων, οξειδωμένος κρίκος αλυσίδας, και 2 τμήματα πιθανόν βλήματος πυροβόλου όπλου, τα οποία όπως διαπιστώθηκε, προέρχονται από παράνομη ανασκαφή, που είχαν διενεργήσει λίγο νωρίτερα, στην συγκεκριμένη περιοχή.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση νομοθεσίας περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με την προανάκριση να γίνεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ