ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις και πρόστιμα για πάρτι στη Χαλκιδική

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις και πρόστιμα για πάρτι στη Χαλκιδική
ΙΝΤΙΜΕ

Επτά άτομα τα οποία είχαν συγκεντρωθεί παρά τα μέτρα κατά του κορωνοϊού συνέλαβε το Σάββατο, η Αστυνομία στη Χαλκιδική.

Τα επτά άτομα εντοπίστηκαν ύστερα από έρευνα της Αστυνομίας σε οικία στην Καλλικράτεια. Σε έξι από αυτά επιβλήθηκε πρόστιμο των 300 ευρώ, ενώ στον διοργανωτή του πάρτι επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ για διοργάνωση εκδήλωσης σε ιδιωτικό χώρο.

Έφοδοι σε κορωνοπάρτι

Την παραμονή των Χριστουγέννων, η Αστυνομία έκανε έφοδο σε τέσσερα σπίτια σε όλη την Ελλάδα, έπειτα από καταγγελίες για συναθροίσεις και μη τήρηση των μέτρων για την αποφυγή διασποράς της κορωνοϊού. Δώδεκα άτομα συνελήφθησαν, τα οποία θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα σε ιδιοκτήτες και συμμετέχοντες.

Μεταξύ των παραπάνω περιπτώσεων ήταν ένα πάρτι στην Κεφαλονιά και το στήσιμο παράνομου τζόγου στη Ζάκυνθο.

Ειδικότερα, στη Ζάκυνθο συνελήφθησαν εννέα άτομα σε ένα καλύβι, το οποίο είχαν μετατρέψει σε «λέσχη» και έπαιζαν το τυχερό παιχνίδι «Θανάση». Και σαν να μην έφτανε αυτό, βρέθηκαν στο χώρο τρία μασούρια αμμωνιοδυναμίτιδας και 105 μέτρα φυτίλι, ενώ σε όχημα ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε κυνηγετική καραμπίνα με τέσσερα φυσίγγια. Επίσης κατασχέθηκαν 3.225 ευρώ, 12 τράπουλες, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 8.400 ευρώ, (3.000 ευρώ στον διοργανωτή και από 300 στους συμμετέχοντες). Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Σε μία άλλη περίπτωση μάλιστα, ένας 47χρονος από τον Βόλο επικαλέστηκε τη στεναχώρια που ένιωθε για το... χωρισμό του γιου του για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι είχε μετατρέψει την αποθήκη του σε αυτοσχέδιο μπαρ, βάζοντας στη διαπασών τη μουσική και προσφέροντας ποτά σε άλλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ