ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία επιχειρηματία στη Χαλκίδα: Στην Κρήτη συνελήφθη ο δεύτερος δράστης

Δολοφονία επιχειρηματία στη Χαλκίδα: Στην Κρήτη συνελήφθη ο δεύτερος δράστης

Συνελήφθη και ο δεύτερος εκ των δραστών της δολοφονίας του επιχειρηματία στην Χαλκίδα. Πρόκειται για έναν 27χρονο αλλοδαπό που είχε διαφύγει και κρυβόταν στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μεσαράς Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 27χρονος κρατείται στο Ηράκλειο και πρόκειται να μεταφερθεί στη Χαλκίδα, προκειμένου να παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η αστυνομία δέχθηκε μια πληροφορία σχετικά με την κρυψώνα του 27χρονου και όταν πήγαν να την ελέγξουν, τον εντόπισαν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πότε και πώς έφθασε ο 27χρονος στην Κρήτη, με κάποιες αναφορές να κάνουν λόγο ότι πήγε ως εργάτης γης για το μάζεμα ελιών.

Υπενθυμίζεται ότι ανήμερα των Χριστουγέννων για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ο 46χρονος αλλοδαπός που σύμφωνα με την αστυνομία είναι ο ένας εκ των δύο δραστών της δολοφονίας του επιχειρηματία στη Χαλκίδα.

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε από τις ολλανδικές αρχές, κατόπιν σχετικού Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης, που είχε εκδοθεί από την Εισαγγελία.

Στις 12 Νοεμβρίου ο επιχειρηματίας που διατηρούσε κατάστημα στο κέντρο της Χαλκίδας βρέθηκε δολοφονημένος και δεμένος σε καρέκλα μέσα στο σπίτι του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έπειτα από συνδυαστική ανάλυση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί.

Εις βάρος τους εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, καθώς και για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα - προανάκριση, η ανθρωποκτονία διαπράχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 12-11-2020, ενώ ο θάνατος του θύματος προήλθε δια ασφυξίας.

Από την οικία του θύματος, οι δράστες αφαίρεσαν μία συσκευή κινητού τηλεφώνου, ένα ρολόι χειρός και μη προσδιορισμένο αριθμό κοσμημάτων, ενώ κατά τη διαφυγή τους, αφαίρεσαν και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του θανόντος, το οποίο αργότερα εγκατέλειψαν σε περιοχή της Χαλκίδας.

Γίνεται μνεία ότι οι δύο δράστες είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ ο ένας εξ αυτών, είχε συλληφθεί για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων, τον Μάιο του 2019, σε περιοχή της Αττικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ