ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε οδηγό φορτηγού με 14 κιλά κοκαΐνης και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ

Χειροπέδες σε οδηγό φορτηγού με 14 κιλά κοκαΐνης και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ
ΕΛ.ΑΣ.

Περισσότερα από 14 κιλά κοκαΐνη εισήγαγε αλλοδαπός οδηγός φορτηγού διεθνών μεταφορών, μέσα σε ειδικές κρύπτες από την Ιταλία, ενώ εκτός των άλλων στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και 287.060 ευρώ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από την Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής, σε συνεργασία με το Λιμενικό Πατρών, την περασμένη Τετάρτη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των ελληνικών αρχών σε συνεργασία με τις ιταλικές και την Ιντερπόλ, προκειμένου να εντοπιστεί ο προμηθευτής και το κύκλωμα μεταφοράς και διακίνησης των ναρκωτικών στην Ευρώπη.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, η Δίωξη Ναρκωτικών είχε πληροφορίες για εισαγωγή και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών στη χώρα και μετά από ειδικές δράσεις ταυτοποίησε και εντόπισε τον οδηγό του φορτηγού, το οποίο έφτασε στην Πάτρα από την Ανκόνα της Ιταλίας.

Πρόκειται για Αλβανό υπήκοο, ενώ το φορτηγό διεθνών μεταφορών ανήκει σε βουλγαρική εταιρεία.

Μετά την Πάτρα το φορτηγό οδηγήθηκε στην περιοχή της Λυκόβρυσης Αττικής, όπου πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος από την Δίωξη Ναρκωτικών, σε συνεργασία με στελέχη του Λιμενικού Σώματος Πατρών και τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Επιχειρήσεων.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στον αποθηκευτικό χώρο του επικαθήμενου, 13 συσκευασίες με κοκαΐνη και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Επίσης , εντός του χώρου της καμπίνας του φορτηγού βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο μεγάλο χρηματικό ποσό.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Κοκαΐνη βάρους 14 κιλών και 45 γραμμαρίων

-Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 7 γραμμαρίων

-287.060 ευρώ

Κατασχέθηκαν επίσης το φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών (τράκτορας και επικαθήμενο) και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς, με την δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ