ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για τη ρατσιστική επίθεση κατά ασυνόδευτων ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο

Εισαγγελική παρέμβαση για τη ρατσιστική επίθεση κατά ασυνόδευτων ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσε η ρατσιστική επίθεση που έλαβε χώρα σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αρμόδια αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου για θέματα ρατσιστικής βίας διαβίβασε τα σχετικά δημοσιεύματα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητώντας να προχωρήσουν άμεσα στις κατά νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για τη σοβαρή αυτή υπόθεση.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ένας 38χρονος και ο 14χρονος γιος του ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στο ρατσιστικό επεισόδιο που σημειώθηκε, το βράδυ του Σαββάτου, σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα συνελήφθη κι ένας 15χρονος αλλοδαπός που φιλοξενείται στη δομή κατόπιν μήνυσης που υπέβαλε σε βάρος του ο 38χρονος.

Οι δύο ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, με προφορική εντολή του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης. Ελεύθερος θα παραμείνει, μέχρι την ολοκλήρωση της αστυνομικής έρευνας, ο 38χρονος που συνελήφθη για την επίθεση.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, τη διερεύνηση της καταγγελίας χειρίζεται το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την καταγγελία περίπου 12 άτομα συγκεντρώθηκαν εξωτερικά της δομής και ακολούθως πέντ εξ’ αυτών εισήλθαν στο προαύλιο και διαπληκτίστηκαν με πέντε ανήλικους φιλοξενούμενους, ενώ αναφέρθηκε ο ελαφρύς τραυματισμός τεσσάρων νεαρών αλλοδαπών.

Η δομή λειτουργεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος και, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της, Θοδωρής Καραγιάννης, άγνωστοι συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από τον χώρο με μαχαίρια, καδρόνια και σιδερολοστούς, φώναξαν αρχικά «ρατσιστικά» -όπως τα χαρακτήρισε- συνθήματα, και στη συνέχεια επιχείρησαν να εισβάλουν στο χώρο όπου φιλοξενούνται τα προσφυγόπουλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ