ΕΛΛΑΔΑ

Συνομιλίες και νέα στοιχεία για τους 8 που διαπόμπευσαν τον πρύτανη

Συνομιλίες και νέα στοιχεία για τους 8 που διαπόμπευσαν τον πρύτανη
(Φωτ. αρχείου) INTIME

Δυο πολύ σοβαρές επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών με τραυματίες ερευνούν από την κρατική ασφάλεια με ενδεχόμενο να εμπλέκονται σε αυτές άτομα από την ομάδα των 8 που ταυτοποιήθηκαν για την αισχρή επίθεση σε βάρος του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ.

Συγκεκριμένα στο μικροσκόπιο των αστυνομικών μπαίνουν τέσσερα από τα οχτώ άτομα να έχουν σχέση με την επίθεση πριν λίγες εβδομάδες σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ όταν μια ομάδα νεαρών προσπάθησε να φτάσει στο αστυνομικό τμήμα Κολωνού. Μάλιστα στην περίπτωση εκείνη είχαν τραυματιστεί 5 αστυνομικοί.

Επίσης στο μικροσκόπιο μπαίνει και επίθεση με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου, όπου για αυτή την υπόθεση από τους οκτώ ταυτοποιημένους ερευνώνται οι δυο.

Την Τετάρτη πάντως θα αρχίζουν να περνούν ένας ένας οι κατηγορούμενοι το γραφείο του ανακριτή και θα λάβουν γνώση και των στοιχείων που υπάρχουν σε βάρος τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν συνομιλίες με συγγενείς τους, σε μία από τις οποίες μάλιστα ένα άτομο του οικογενειακού τους περιβάλλοντος προσπαθεί να τους πει να προσέχουν μετά την επίθεση στον πρύτανη και το άτομο που κατηγορείται, αρχίζει να βρίζει στο τηλέφωνο.

Από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας πάντως οι αρχές έχουν ξεκάθαρη εικόνα για πώς τα άτομα πήγαν και έφυγαν από την ΑΣΟΕΕ μια ημέρα που δεν γίνονταν μαθήματα και δεν υπήρχε κανένας λόγος να βρίσκονται στο κτίριο.

Από την ανάλυση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε ότι έφτασαν στη σχολή λίγο πριν από την επίθεση και από κάμερες διαπιστώθηκε ότι μπήκαν οι περισσότεροι από την οδό Δεριγνύ. Ενώ έφυγαν ανά δυο και διασκορπίστηκαν άλλοι προς το Πεδίον του Άρεως και άλλοι προς τα Εξάρχεια.

Πάντως στα χέρια της η κρατική ασφάλεια έχει καταθέσεις από άτομα που αναγνώρισαν τους «8» ενώ υπήρχε και με διάταξη βιντεοσκόπηση τους ώστε το βίντεο να το δουν οι μάρτυρες και να αναγνωρίσουν τα πρόσωπα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ