ΕΛΛΑΔΑ

Προθεσμία σε απολογία έλαβαν οι οκτώ για τη διαπόμπευση του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Προθεσμία σε απολογία έλαβαν οι οκτώ για τη διαπόμπευση του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Προθεσμία για τις 8 Ιανουαρίου 2021 προκειμένου να προετοιμάσουν την απολογία τους ενώπιον του 31ου τακτικού ανακριτή έλαβαν, οι οκτώ κατηγορούμενοι που ταυτοποιήθηκαν για την αήθη επίθεση σε βάρος του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που έλαβε χώρα στις 29 Οκτωβρίου 2020.

Οι οκτώ, επτά άνδρες και μία γυναίκα, οι έξι εξ αυτών φοιτητές, κατηγορούνται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ. ΑΣ. για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας, δια παρανόμου κατακρατήσεως με σκοπό ανοχής πράξης, για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων, χρησιμευόντων στο κοινό όφελος από κοινού.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για την επίθεση, οι δράστες έπιασαν τον πρύτανη απo τον λαιμό απειλώντας έως και τη ζωή του, ενώ στην συνέχεια διέλυσαν τα πάντα στο γραφείο του πριν αποχωρήσουν.

Οι ζημιές που έγιναν είναι πολλών χιλιάδων ευρώ, ενώ οι ίδιοι έθεσαν αιτήματα υπέρ των καταλήψεων (μαθητικών ή φοιτητικών) πριν αποχωρήσουν.

Μετά από λίγες ώρες, ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης η «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ