ΕΛΛΑΔΑ

Ποιοι είναι οι οκτώ που συνελήφθησαν στην φοιτητική εστία του ΕΚΠΑ

Ποιοι είναι οι οκτώ που συνελήφθησαν στην φοιτητική εστία του ΕΚΠΑ

Γνωστοί από την κατάληψη στην Πρυτανεία της Πολυτεχνειούπολης αλλά και από την κατάληψη στο Πολυτεχνείο παραμονές της 17ης Νοέμβριου είναι στην κρατική ασφάλεια κάποιοι από τους συλληφθέντες σήμερα το πρωί στην έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στην φοιτητική εστία του ΕΚΠΑ. 

Πρόκειται για γνωστά άτομα στον αντιεξουσιαστικό χώρο τα οποία φέρονται να είχαν κάνει κατάληψη στους συγκεκριμένους χώρους της φοιτητικής εστίας κάνοντας συνελεύσεις αντιεξουσιαστικών ομάδων και μάλιστα πρόσφατη συνέλευση αφορούσε στην απέλαση ενός Γάλλου γνωστού αντιεξουσιαστή.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι από τους συλληφθέντες μόνο ένα άτομο έχει την ιδιότητα του φοιτητή.

Συνολικά οι αρχές ερεύνησαν έξι ορόφους και 31 χώρους που ήταν υπό κατάληψη και αντίκρισαν καταστροφή και έναν σκουπιδότοπο μέσα στην φοιτητική εστία.

Σε έναν από τους χώρους εντόπισαν έναν υπολογιστή, αντιασφυξιογόνα μάσκα, καδρόνια, ενώ όλοι οι συλληφθέντες όταν μεταφέρθηκαν στα γραφεία της κρατικής ασφάλειας αρνήθηκαν να δακτυλοσκοπηθούν.

Ταυτόχρονα έκανε επιχείρηση και η Δίωξη Ναρκωτικών, που συνέλαβε δύο άτομα για μικροποσότητες ναρκωτικών. Επίσης, κανένας από τους δύο συλληφθέντες δεν έχει την ιδιότητα του φοιτητή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ