Συνεχίζεται η αποσυμφόρηση από τους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά
Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η αποσυμφόρηση του λιμένα Πειραιώς με τη μεταφορά 1.000 περίπου προσφύγων στη Μαλακάσα.
Παράλληλα σήμερα το πρωί κατάφεραν να μπουν συνεργεία καθαρισμού στον σταθμό επιβατών του Πειραιά στην πύλη 2 και να απολυμάνουν την αίθουσα.
Περίπου 20 λεωφορεία βρέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά, στην πύλη 1 και 2, μεταφέροντας 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες στο κέντρο φιλοξενίας στη Μαλακάσα το οποίο άνοιξε σήμερα το πρωί.
Παρόλα αυτά η κατάσταση στο λιμάνι παραμένει ασφυκτική με χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες να είναι στοιβαγμένοι όχι μόνο στους σταθμούς επιβατών και την πέτρινη αποθήκη του λιμανιού αλλά και έξω από τους χώρους αυτούς, στριμωγμένοι σε σκηνές.
Τη σίτιση τους έχουν αναλάβει ΜΚΟ αλλά και ο Ερυθρός Σταύρος ενώ την ιατρική περίθαλψη τους ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά και το Χαμόγελο του παιδιού.
Συντάξεις Μαρτίου: Από σήμερα ξεκινά η καταβολή στους δικαιούχους - Όλες οι ημερομηνίες
03:00
Πρόγραμμα «Μετεγκατάσταση»: Ποιοι δικαιούνται τα 10 χιλιάδες ευρώ για να μετακομίσουν
02:00
Αναλυτικά όλες οι αργίες για το 2026 - Τα επόμενα τριήμερα
01:00
Πώς θα κάνετε την αίτηση για το Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με επιχορήγηση 17.500 ευρώ
00:30