Βόλος: Μέτρα από τον δήμο για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
Δακτύλιος, περιορισμοί στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων και μονά- ζυγά, όπως και στην Αθήνα, είναι τα μέτρα που λαμβάνονται από τον δήμο Βόλου, για να περιορισθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση.
Τα μέτρα αυτά προτίθεται να υιοθετεί ο δήμος Βόλου κάθε φορά που ο δείκτης μέτρησης αιωρούμενων μικροσωματιδίων θα «χτυπάει... κόκκινο», με στόχο να μειωθούν οι εκπομπές ατμοσφαιρικών ρύπων.
Ο δακτύλιος θα αφορά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ολόκληρο το ιστορικό - εμπορικό κέντρο του Βόλου και θα περικλείεται από τις οδούς Κοραή, Αναλήψεως, Φιλελλήνων και Αργοναυτών.
Σε ολόκληρο το κέντρο του Βόλου που περικλείεται από τον δακτύλιο, όταν οι ατμοσφαιρικοί ρύποι θα ξεπερνούν τα όρια του συναγερμού, θα εφαρμόζεται περιορισμός της κυκλοφορίας των ιδιωτικών αυτοκινήτων, σύμφωνα με το σύστημα "μονά ζυγά" όπως και στην πρωτεύουσα.
Ο περιορισμός θα ισχύει για τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής από τις 09.00 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ και το μέτρο θα ισχύει με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας.
Σύμφωνα με τις καθημερινές μετρήσεις που πραγματοποιούνται στον Βόλο, για την ατμοσφαιρική ρύπανση, κύριος ρυπαντής αναδεικνύονται τα νοικοκυριά και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους ρυπαντές.
Στην δεύτερη θέση των ρυπαντών είναι τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στον Βόλο και που υπολογίζονται στα 112.000 σε ημερήσια βάση.
SPONSORED
Μετρό: Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα στη Γραμμή 2 από την Κυριακή
10:09
Αινιγματική ανάρτηση Τσίπρα για νέο κόμμα: «Τον Μάρτη ήταν νωρίς»
09:59
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα λόγω έργων σε Λεωφόρο Αλίμου - Κατεχάκη και Κηφισό
09:50
Πειραιάς: Αυτοκτονία η βουτιά θανάτου της 24χρονης από μπαλκόνι 7ου ορόφου
09:44