ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κοινότητα Καρίτσης Δολόπων του δήμου Λίμνης Πλαστήρα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κοινότητα Καρίτσης Δολόπων του δήμου Λίμνης Πλαστήρα

Την κήρυξη της κοινότητας Καρίτση Δολόπων της Δημοτικής Ενότητας Νεβρόπολης Αγράφων, του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν αποφάσισε η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας η κοινότητα Καρίτση Δολόπων της Δημοτικής Ενότητας Νεβρόπολης Αγράφων, του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα κατολισθητικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν την 29-12-2020 στη παραπάνω περιοχή.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, δηλαδή έως και 29 Ιουνίου 2021. Μετά το τέλος του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, χωρίς νέο έγγραφο, άρση της κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι την 29η Δεκεμβρίου σημειώθηκε κατολισθητικό φαινόμενο σε μεγάλη ακτίνα, με αβέβαιη εξέλιξη και άγνωστες επιπτώσεις στην ασφάλεια του οικισμού.

Κλιμάκιο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα με το δήμαρχο και επιστήμονες, αλλά και τη συνδρομή ειδικού συνεργάτη γεωλόγου – περιβαλλοντολόγου κ. Κώστα Παλαιοχωρίτη, επισκέφθηκαν άμεσα τον οικισμό, όπου διαπίστωσαν ότι μέχρι στιγμής τρεις κατοικίες καθώς και το μοναδικό κατάστημα του οικισμού έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι τα κτίσματα είναι ακατάλληλα προς διαμονή, ενώ εκφράζονται φόβοι για την ασφάλεια του οικισμού.

Κατόπιν τούτων ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα με κατεπείγουσα επιστολή του ζήτησε να κηρυχθεί ο οικισμός Αγία Μαρίνα κοινότητας Καρίτσας Δολόπων σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να αποσταλεί κλιμάκιο ειδικών από το ΙΓΜΕ για την εκτίμηση της εξέλιξης του φαινομένου και υπόδειξη των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια των κατοίκων και του οικισμού γενικότερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ