Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: Μεγάλη διασπορά του ιού στην Δ' Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου «Αττικό»
Ανανεώθηκε:
Για μεγάλη διασπορά του ιού στην Δ' Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου «Αττικό», όπου βρέθηκαν εννέα νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορωνοϊό, μια γιατρός και μία νοσηλεύτρια, κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ, επισημαίνοντας πως είναι απαραίτητος ο μοριακός έλεγχος όλων των ασθενών που εισάγονται, ειδικά τώρα που ξεκίνησε και η εποχική γρίπη.
Όπως ενημερώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, «οι ασθενείς μεταφέρθηκαν για νοσηλεία σε κλινική κορωνοϊού. Οι υπόλοιποι 14 ασθενείς των οποίων τα τεστ είναι αρνητικά παραμένουν στη κλινική. Χθες η εν λόγω κλινική στην εφημερία ήταν κλειστή. Τα τεστ του υπόλοιπου προσωπικού της κλινικής αρνητικά».
Καταγγέλλει, ακόμα, ότι «συνεχίζουν όμως οι συνάδελφοι να εργάζονται παρότι εκτέθηκαν στον ιό. Δεν βγήκαν σε καραντίνα αν και τα τεστ στην αρχή μπορεί να ξεγελάνε».
«Η αιτία της διασποράς είναι η μη διενέργεια τεστ κορωνοϊού σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται στην εφημερία. Ειδικά τώρα με τα περιστατικά εποχικής γρίπης που προσέρχονται στα τεπ», επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος.
«Χθες στο Αττικό έγιναν 135 εισαγωγές. Οι εννέα εξ αυτών ήταν περιστατικά κορωνοϊού. Οι εισαγωγές στην προ κορωνοϊού εποχή ήταν περί τις 230 σε κάθε εφημερία. Τα ράντζα όμως ράντζα. Σήμερα το πρωί αναπτύχθηκαν περί τα 40 ράντζα», καταλήγει.
SPONSORED
Κιλκίς: Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες απο χαλαζόπτωση
17:16
«Απέδειξα ότι η Ιταλία δεν έχει πεθάνει», είπε ο άνδρας που μπλόκαρε τον δράστη της Μόντενα
17:11
Νεκροί, τραυματίες και υλικές ζημιές από την μεγαλύτερη επίθεση drones της Ουκρανίας στη Μόσχα
17:04
Ο Δένδιας θα υποδεχθεί αύριο στην Αθήνα τον υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
16:53