ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Novartis: Πολύωρη κατάθεση του αντιεισαγγελέα Αγγελή ενώπιον της ανακρίτριας

Υπόθεση Novartis: Πολύωρη κατάθεση του αντιεισαγγελέα Αγγελή ενώπιον της ανακρίτριας
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Πολύωρη κατάθεση, η οποία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2020 έδωσε την Παρασκευή ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, όντας ένας από τους πρωταγωνιστές των αποκαλύψεων στην υπόθεση της Novartis.

Η κατάθεση του κ. Αγγελή δόθηκε ενώπιον της ανακρίτριας του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία διερευνά τις ενδεχομένως ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο κ. Αγγελής είχε παραιτηθεί από επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς όταν επικεφαλής ήταν η Ελένη Τουλουπάκη, θέση στην οποία παρέμεινε μόνο για 3 μήνες, ενώ με αναφορές του κατονόμασε τον τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως «Ρασπούτιν» και τον είχε χαρακτηρίσει ενορχηστρωτή της σκευωρίας σε βάρος των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελής πριν από ένα χρόνο είχε και πάλι καταθέσει για την ίδια υπόθεση στους συναδέλφους του Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη στους οποίους είχε καταγγείλει «σχέδιο προφυλάκισης» του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αλλά και των πρώην υπουργών Άδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου, παραμονές των εκλογών και στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούσε η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Την ερχόμενη Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 θα προσέλθουν να καταθέσουν ενώπιον της κυρίας Αλεβιζοπούλου, ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Κυβερνητικές πηγές για υπόθεση Novartis: Το οικονομικό σκάνδαλο παραμένει

ΔΗΜΟΦΙΛΗ