ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία - Σαρηγιάννης: Να μείνουν κλειστά Γυμνάσια και Α' - Β' Λυκείου

Σχολεία - Σαρηγιάννης: Να μείνουν κλειστά Γυμνάσια και Α' - Β' Λυκείου
INTIME

Με τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία ειδικής αγωγής να επιστρέφουν στην κανονικότητα από τη Δευτέρα, το κατά πόσο κάτι τέτοιο θα ισχύσει και για τις υπόλοιπες βαθμίδες είναι μάλλον αβέβαιο.

Ενδεικτικό της διελκυστίνδας είναι οι δηλώσεις ειδικών που τάσσονται υπέρ ή κατά της επιστροφής των μαθητών γυμνασίων και λυκείων στα θρανία.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο Open, ξεκαθάρισε ότι κατά την άποψή του μόνο η Γ' Λυκείου θα πρέπει να επιστρέψει στα δια ζώσης μαθήματα.

«Η Γ' Λυκείου είναι διαφορετική περίπτωση λόγω των πανελληνίων εξετάσεων. Τα Γυμνάσια και η Α' και Β' Λυκείου, θεωρώ, ότι δεν θα έπρεπε να ανοίξουν καθόλου μέχρι το τέλος της χρονιάς» τόνισε.

Ο κ. Σαρηγιάννης εξήγησε ότι αν ανοίξουν το λιανικό εμπόριο και τα γυμνάσια ταυτόχρονα θα έχουμε μεγαλύτερα διασπορά και μπορεί να φτάσουμε τα 2.000 κρούσματα τη μέρα. Αυτό, όπως τόνισε, δεν θα το αντέξει το σύστημα υγείας. «Αυτό θα είναι η αρχή του τρίτου κύματος, το οποίο αν το αφήναμε να εξελιχθεί, τέλος Μαρτίου θα βλέπαμε την κορύφωση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ