ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία - Δερμιτζάκης: Θα μπορούσαν να ανοίξουν όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες

Σχολεία - Δερμιτζάκης: Θα μπορούσαν να ανοίξουν όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες
INTIME

Σε αντίθεση με τις επιφυλάξεις πολλών ειδικών, ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης προχώρησε σε μια μάλλον αισιόδοξη τοποθέτηση σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και το click away.

Ο κ. Δερμιτζάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, εξέφρασε την άποψη ότι θα μπορούσαν να ανοίξουν και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια από την Δευτέρα μαζί με τα Δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι το «ρίσκο» για το ενδεχόμενο «έκρηξης» κρουσμάτων είναι μικρό με το άνοιγμα των σχολείων.

Σύμφωνα με τον κ. Δερμιτζάκη θα μπορούσαν από τις 18 Ιανουαρίου να ανοίξουν και τα καταστήματα με ραντεβού και SMS, αν δεν υπάρξει την ερχόμενη εβδομάδα μεγάλο κόστος, δηλαδή αυξημένος αριθμός κρουσμάτων λόγω των εορτών.

Αντίθετα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο Open, ξεκαθάρισε ότι κατά την άποψή του μόνο η Γ' Λυκείου θα πρέπει να επιστρέψει στα δια ζώσης μαθήματα.

«Η Γ' Λυκείου είναι διαφορετική περίπτωση λόγω των πανελληνίων εξετάσεων. Τα Γυμνάσια και η Α' και Β' Λυκείου, θεωρώ, ότι δεν θα έπρεπε να ανοίξουν καθόλου μέχρι το τέλος της χρονιάς» τόνισε.

Ο κ. Σαρηγιάννης εξήγησε ότι αν ανοίξουν το λιανικό εμπόριο και τα γυμνάσια ταυτόχρονα θα έχουμε μεγαλύτερα διασπορά και μπορεί να φτάσουμε τα 2.000 κρούσματα τη μέρα. Αυτό, όπως τόνισε, δεν θα το αντέξει το σύστημα υγείας. «Αυτό θα είναι η αρχή του τρίτου κύματος, το οποίο αν το αφήναμε να εξελιχθεί, τέλος Μαρτίου θα βλέπαμε την κορύφωση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ