Σεισμός 4,5 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14.40 στην Κρήτη.
Το επίκεντρο είναι 37 χιλιόμετρα νοτιο-δυτικά των Χανίων και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χλμ., σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.
Υπενθυμίζεται ότι λίγα λεπτά πριν τις 10 το πρωί σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 3.9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Σύμφωνα με την μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών,η δόνηση ήταν 3,9 Ρίχτερ και είχε το επίκεντρο της 43 χλμ δυτικά-νοτιοδυτικά της πόλης των Χανίων, με εστιακό βάθος τα 10 χλμ.
Ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές σε κτίρια και κατοικίες του νησιού.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην ίδια περιοχή που τις τελευταίες ημέρες έχει δώσει σειρά σεισμικών δομήσεων σχεδόν ίδιας έντασης. Πρόκειται για το σημείο 41 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων και 7 χιλιόμετρα το χωριού Πλάτανος της Κισσάμου. Το εστιακό βάθος του σεισμού που ήταν επιφανεικακός, προσδιορίζεται στα δύο χιλιόμετρα.
SPONSORED
Στη Βουλή η τροπολογία για την ταχύτερη εκδίκαση υποθέσεων βουλευτών – Τι προβλέπει
23:18
Ο Τραμπ ανέβαλλε νέα επίθεση στο Ιράν, αλλά δεν την ματαίωσε
23:15
Τσίπρας: Ανάγκη για ένα κίνημα που θα κάνει τους νέους να πάνε στις κάλπες
23:07
Πυροβολισμοί στο Ισλαμικό Κέντρο του Σαν Ντιέγκο - Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες
22:59