ΕΛΛΑΔΑ

Παιδί εννιά ετών διαγνώστηκε με ηπατίτιδα Α στην Ειδομένη

Παιδί εννιά ετών διαγνώστηκε με ηπατίτιδα Α στην Ειδομένη
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Κρούσμα ηπατίτιδας Α εντοπίστηκε χθες από κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Ειδομένη, με το περιστατικό να αντιμετωπίζεται άμεσα και ο ασθενής να μεταφέρεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα παιδί από τη Συρία, ηλικίας εννιά ετών, που νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Στον απέραντο βαλτότοπο που έχει δημιουργηθεί από τις σκηνές τωνπροσφύγων και των μεταναστών υπολογίζεται πως ζουν περί τους 14.000 ανθρώπους, με άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου, Γιώργο Κυρίτση, το ΚΕΕΛΠΝΟ μαζί με τις αρχές δημόσιας υγείας ξεκινούν απολύμανση του χώρου γύρω από τη σκηνή του ατόμου, καθώς και των χώρων υγιεινής του camp.

Επίσης, ο στρατός αναλαμβάνει να μεταφέρει νερό στην Ειδομένη με δικά του μέσα, ενώ θα γίνουν και εμβολιασμοί εφόσον χρειαστεί.

Ο ίδιος επικαλούμενος στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στις χώρες προέλευσης των προσφύγων τονίζει ότι υπολογίζεται πως το 90% των ενηλίκων έχουν αντισώματα στην ασθένεια αυτή και δεν κινδυνεύουν να κολλήσουν.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει με ανακοίνωσή του ότι η συνήθης κοινωνική επαφή δεν ενέχει κινδύνους για τη μετάδοση του ιού στον γενικό πληθυσμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ