ΕΛΛΑΔΑ

Στον ανακριτή σήμερα ο «ψευτογιατρός» - Αντιμέτωπος με κατηγορίες για 12 ανθρωποκτονίες

Στον ανακριτή σήμερα ο «ψευτογιατρός» - Αντιμέτωπος με κατηγορίες για 12 ανθρωποκτονίες
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Το κατώφλι του ανακριτή περνά σήμερα ο 47χρόνος ψευτογιατρός, προκειμένου να απολογηθεί για βαρύτατες κατηγορίες ενώπιον του 1ου τακτικού ανακριτή Αθηνών.

Ο γιατρός - «μαϊμού» μετά από προθεσμία που είχε λάβει τον περασμένο Δεκέμβριο για να προετοιμάσει την απολογία του, θα βρεθεί σήμερα τετ-α-τετ με τον ανακριτή.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να ζητήσει κι άλλο χρόνο καθώς πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για 12 ανθρωποκτονίες ασθενών που ακολούθησαν τις οδηγίες του και έχασαν τη ζωή τους, όπως αναφέρει το Mega.

Ο βασικός κατηγορούμενος κατηγορείται πλέον για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, για τα αδικήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της αντιποιήσεως ιατρικού επαγγέλματος, της απάτης, όλα σε βαθμό κακουργήματος.

Εις βάρος του απειλούνται ποινές για κάθε ανθρωποκτονία ισοβίου καθείρξεως και για κάθε ένα από τα υπόλοιπα κακουργήματα πρόσκαιρου καθείρξεως μέχρι 15 ετών.

Στη λίστα των εμπλεκομένων στην υπόθεση έχουν προστεθεί 15 ακόμα πρόσωπα τα οποία κατηγορούνται για συνέργεια στις πράξεις του 47χρόνου.

Όλοι έχουν απολογηθεί και αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ